Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'un ardından Çaykur Rizespor'u da mağlup ederek 4'te 4 yaptı.

Galatasaray, RAMS Park'ta oynanan müsabakayı 3. dakikada Davinson Sanchez, 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı, 49. dakikada Gabriel Sara, 61. dakikada Dries Mertens ve 80. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın attığı gollerle 5-0 kazandı.

Sarı-kırmızılı takım, puanını 12'e çıkartarak liderliğini sürdürdü. 

İLK 2 GOL STOPERLERDEN

Çaykur Rizespor karşısında Galatasaray'ın ilk iki golünü stoperleri kaydetti. Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Davison Sanchez, 3. dakikada takımının ilk golünü attı. Sarı-kırmızılı takımın ikinci golünü de 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı kaydetti.

GABRİEL SARA İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Gabriel Sara, sarı-kırmızılı forma altında ilk golünü Çaykur Rizespor'a attı. Brezilyalı orta saha, 49. dakikada rakip ağları havalandırarak yeni takımıyla ilk gol sevincini yaşadı.

BU SEZON İLK KEZ KALESİNİ GOLE KAPADI

Çaykur Rizespor karşısında takımının son golünü atan Barış Alper Yılmaz, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 3'e çıkardı. Barış Alper Yılmaz, ligdeki TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor maçlarında da birer kez ağları havalandırmıştı.

BU SEZON İLK KEZ KALESİNİ GOLE KAPADI

Galatasaray, Süper Lig'deki son iki karşılaşmasında 10 kez topu rakip ağlarla buluşturdu. Sarı-kırmızılı takım, ligin 4. haftasında Adana Demirspor'u 5-1, 5. haftada da Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti.

BU SEZON İLK KEZ KALESİNİ GOLE KAPADI

Galatasaray, bu sezon resmi maçlarda ilk kez kalesinde gol görmedi. Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de de Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor'dan da birer gol yedi.

İKİ TAKIM DA ALTIŞAR OYUNCU DEĞİŞTİRDİ

Karşılaşmada iki takım da altışar oyuncu değişikliği yaptı. Çaykur Rizespor'un Özbek futbolcu Husniddin Alikulov'un beyin sarsıntısı nedeniyle oyuna devam edemezken, kurallar gereği iki takım da fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı elde etti. Müsabakada hem Çaykur Rizespor hem de Galatasaray, altışar oyuncu değiştirdi.

ÇAYKUR RİZESPOR, SON 3 MAÇTA 11 GOL YEDİ

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmada toplamda 11 gol yedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'den 5'er gol yiyen Karadeniz ekibi, Kasımpaşa maçında da kalesinde 1 gol gördü. 

GABRİEL SARA: TAKIMA EN ÇOK NEREDE YARDIMIM DOKUNACAKSA ORADA OYNARIM

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 yenen Galatasaray'ın yeni transferlerinden Gabriel Sara, takımına birçok pozisyonda fayda sağlayabileceğini söyledi.

RAMS Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sara, "Ben kendimi her pozisyonda rahat hissediyorum. Takıma en çok nerede yardımım dokunacaksa orada oynarım. Atmosfer harikaydı, taraftarlar harikaydı. Bana hissettirdikleri bu duygulara karşılık vermek istiyorum." diye konuştu.

Şu anda Fenerbahçe derbisini düşünmediklerini belirten Sara, "Norwich City'de sezon başında 6 numara başlamıştım, uzun paslarla takımıma yardımcı olabilmiştim. Sezonu ise sağ kanatta bitirdim. Goller önemli ama en önemlisi takımıma yardımcı olabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Victor Osimhen'in özel bir oyuncu olduğunu anlatan Brezilyalı futbolcu, "Herkes onun hikayesini biliyor, onun gibi özel oyuncuyla oynayınca her şey kolaylaşıyor. Transfer ücretim üzerimde baskı oluşturmuyor. Burada olma sebebim futbolu seviyor olmak. İşime odaklanırsam eğer her şey yoluna girecek." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA