Ankara

Etimesgut Belediyesinden "Can Dostlara Vefa" sergisi

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Park’ında saat: 16:00’ da “Can Dostlara Vefa” isimli karma resim sergisi düzenlenecektir. Sergi açılış programı Serpil Erdoğan’ın açılış konuşması ve şiir dinletisi ile başlayacak olup, Sabit Sümer’in Mini Flamenko Dans Gösterisi ile devam edecektir.

Ekimin ilk haftası düzenlenecek olan resim sergisinin Ankara’nın Başkent oluşuna denk gelmesi sebebi ve Atatürk'ün sanata verdiği önem münasebetiyle sergide Atatürk Köşesi yer alacaktır. Yeni Bağlıca Kültür Komisyonu Başkanı Ayda Sezgingil Doğan’ın önderliğinde organize edilen sergide 4’ü heykeltraş, 4’ü seramik sanatçısı ve 38 ressamın yer aldığı sergide toplamda 46 sanatçının eserleri yer alacak. Eser satışlarından elde edilen gelirler ise; hayvanlar için harcanacak.

Etimesgut Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, önemli günlerde çalışmaları olan sanatçıların organizasyonlarına ev sahipliği yaparak, sanata ve sanatçıya verdiği önemi bir kez daha vurgulamaktadır.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek ve bu sorunları engellemek için hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanan bu özel ve anlamlı güne tüm halkımız davetlidir.