Ankara

Erdal Erzincan,sevenleriyle Yenimahalle’de buluştu

Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde hizmete açtığı 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi’nde Kariyer Günleri başladı. “Hayatını inşa edenler” başlıklı Kariyer Günleri’nin konuğu olan Halk Müziğinin usta isimlerinden Erdal Erzincan, Başkentli hayranlarına yaşam öyküsünü ve müzik kariyerindeki başarı yolculuğunu anlattı.

Programa; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım ve belediye meclis üyeleriyle birlikte katıldı.

Erzincan’dan gençlere tavsiye

Henüz 4 yaşındayken eline aldığı her materyali bağlama gibi kullanmaya başladığını anlatan büyük Halk Ozanı Erzincan, kariyerindeki yükselişi ve yaşam öyküsünü anlatırken müziğe gönül veren gençlere de doğaya dönün, özünüze dönün tavsiyesinde bulundu.

Eğitimde fırsat eşitliği için Erdal Erzincan Bağlama Atölyeleri’nin büyümeye devam ettiğini de aktaran Erzincan, başkentli hayranlarını kırmayarak sohbetin ardından eline bağlamasını aldı. Öğrencisi Yiğit ve Yenimahalle Belediyesi Saz Eğitmeni Cem Doğan’la birlikte “Mavilim mavişelim” ve Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türkülerini yorumlayan halk ozanına konuklar da hep bir ağızdan eşlik etti.

Sanatın dili barış, sevgi ve kardeşliktir

Erdal Erzincan’ı Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Sanatın dili barış, sevgi ve kardeşliktir. Sanat ne kadar güçlü ise kardeşlik ve barış ortamı da kadar güçlü olur. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de sanatın her dalına ev sahipliği yapıyoruz. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız, destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sanatçıya günün anısına tüm Başkentliler adına ay yıldızlı plaketle teşekkür etti.