Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayda geçen Ankara Garı Saldırısının üzerinden 9 yıl geçti. 

"Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için farklı illerden gelen yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde, terör örgütü DEAŞ mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda, 101 sivil yaşamını yitirmiş, 379 kişi yaralanmıştı. 

Ankara'da patlamada hayatını kaybedenlerin anısına 10 Ekim Annelerin Çığlığı adlı bir anıt yapıldı.

Anıtın açılışında  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda isim katıldı.

"10 Ekim Annelerinin Çığlığı Anıtı"nın Açılışında konuşan Yavaş , "Bu anıt geçmişimizi unutmadığımızın ve terörün her türlüsüne karşı durmaya kararlı olduğumuzun bir göstergesidir. Kayıplarımızın hatırasını yaşatmak bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz!" ifadesini kullandı. 

X hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Yavaş  "10 Ekim Gar Katliamı’nın olduğu alana 2015 yılında eski yönetimin belediye meclisinde aldığı kararla; Demokrasi Meydanı adı verilmesi ve anıt yapılması kararlaştırılmıştı. Ailelerin talebi doğrultusunda yerine getirdik. Bu anıt teröre karşı duruşumuzun ve aynı zamanda barış talebimizin bir simgesidir. Teröre karşı tavrımızı haykırmaya ve terörün karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi. 

Muhabir: Hatice Gürel