Ankara

Ercan: Çölyak'ın farkındayız

Sincan Belediyesi, gluten hassasiyeti bulunan çölyak hastalarına destek vermeye devam ediyor. Belediyenin sosyal destek kartı aracılığıyla çölyaklı 457 kişiye 1000 TL destek sağlandı. Belediye Başkanı Murat Ercan, üç ayda bir destek ödemesi yapıldığını söyleyerek, çölyaklı vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirtti.

Sincan Belediyesi,  çölyak hastalarının tüketebileceği ürünlere kolaylıkla ulaşması için seferber oluyor. Çölyak hassasiyeti bulunan 457 ilçe sakininin sosyal destek kartlarına 1000 lira, bir evde iki hastası olanların destek kartlarına ise 2000 lira yatırılarak nakdi yardım yapıldı. Vatandaşlar yüklenen para ile ilçedeki marketlerde satılan glutensiz ürünlere ulaşarak alışveriş yapabiliyor.


Çölyaklı vatandaşları yalnız bırakmayan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Glutensiz gıda paketleri, 3 ayda bir gerçekleşen nakdi yardım ve çeşitli farkındalık etkinlikleriyle çölyak hastası hemşerilemiz ve ailelerine destek olmaya devam ediyoruz. Her daim onların yanındayız” dedi.


Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı; ince bağırsağın, glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyeti olarak biliniyor. Hastalar bu nedenle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan glütenin tüketiminden kaçınıyor.