Ankara Kulübü Derneği  Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, ziyarette bulunan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Konsey Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  (Ankara Kulübü Onur Kurulu Üyesi) Şevket Bülend Yahnici ile Konsey Meclis ve Çalışma Grubu sözcülerinden oluşan heyeti, Ankara Konağında ağırladı. Ziyarette yapılan karşılıklı görüşmede; Ankara'nın tanıtımı, Ankaralılık bilinci ve kent kültürü özelinde ortak hedefler ve iş birliği alanları üzerinde duruldu.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, görüş alışverişinin ardından konuklarına Ankara Konağı'nı gezdirerek, derneğe ait müze alanında sergilenen objeleri tanıttı, yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Özaslan, Ankara Kent Konseyi heyetini Ankara Konağında düzenlenen haftalık Ferfene programına davet etti.  Ferfene programında konuşan  Özaslan, Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın kültürel mirasını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, eski bir Türk geleneği olduğunu ifade ettiği 'Ferfene'nin sazlı sözlü bir aydınlanma toplantısı, kuşaklar arası bir buluşma noktası olduğunu kaydetti.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da kendilerine gösterilen misafirperverlik için Özaslan'a teşekkür ederek, Ankara Kulübü'nün Ankara'nın tarihi kültürel değerlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına takdire değer önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti.

Kaynak: Bülten