Çevre projeleriyle takdir toplayan Sincan Belediyesi 20 bin m2’lik alana inşa ettiği Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde hiçbir ürün israf edilmiyor. Toplanan gıda atıkları merkeze getirilerek kompost gübreye dönüştürülüyor. Üretilen kompost gübreler meyve ve sebze bahçesinde kullanılarak doğal üretim elde ediliyor. Ayrıca kurtçuk, solucan gübresi ve sirke yine bu tesiste üretiliyor.
Çocuklar Eko Çiftlikte Deneyerek Öğreniyor
Sincan Belediyesi Eko Çiftlik Eğitim Merkezi üretiminin yanı sıra aynı zamanda bir eğitim yuvası. Eko Çiftlik’e gelen öğrenciler atık malzemelerin toplandığı ve kompost makinesinde geri dönüştürüldüğü alanları geziyor, geri dönüşüm çalışmalarını başından sonuna kadar uygulamalı görme fırsatı buluyor.
Öğrenciler atık malzemelerden yapılan kuş yuvaları, kedi köpek evleri gibi ürünleri yakından inceliyor, yine geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı oyun parkında da keyifli vakit geçiriyor.
Aydınlatması güneş paneli ve rüzgar gülünden sağlanan, nostaljik görünümüyle ilgi çeken kıl çadırını da ziyaret eden çocuklar hem ekonomik hem de çevre dostu yöntemlerle ilgili de bilgi alıyor.