Kolombiya Ulusal Kahve Yetiştiricileri Federasyonu tarafından 1960 yılında kurulan Juan Valdez, Kolombiya’nın kahve mirasını tüm dünyaya taşıma misyonunu sürdürüyor. Ünlü kahve markası Ankara Karanfil Sokak’ta ikinci mağazasını da açarak Türkiye’deki şube sayısını 25’e çıkardı.

Whatsapp Image 2024 09 13 At 11.13.52

Kolombiya’da ve dünyada 500’den fazla mağazası olan Kolombiya’nın premium kahve markası Juan Valdez, Honest Holding ortaklığında Türkiye pazarında yer alıyor. Kısa vadede Türkiye’de 100 mağaza açılması hedefleniyor.

Kızılay’daki mağaza, Juan Valdez’in Türkiye’deki 25. şubesi olmasının yanı sıra, ziyaretçilerine sadece lezzetli kahve deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Kolombiya kahve kültürünü de Ankara kalbine taşıyor.

Whatsapp Image 2024 09 13 At 11.13.51

“LATİN AMERİKA ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİ ORADAYDI”

Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci ev sahipliğindedüzenlenen davete, diplomatik misyon temsilcileri ve büyükelçilerin yanı sıra,milletvekilleri ve kahve tutkunları katıldı.

Kolombiya, Paraguay, Meksika, Dominik ve Peru gibi birçok büyükelçiliklerin de katılımıyla davet uluslararası bir boyut kazandı. Davetliler, Kolombiya’nın en iyi kahve çekirdeklerinden hazırlanan kahveleri deneyimleme fırsatı buldular. Kolombiya Büyükelçisi Julio Anibal Riano Velandia ve Latin Amerika Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan da davete katılan isimler arasındaydı.

Ankara Kızılay’daki mağaza, modern ve şık tasarımıyla dikkat çekerken, samimi ve sıcak atmosferi sayesinde kahve tutkunlarının bir araya geleceği özel bir buluşma noktası olarak öne çıkıyor.

Whatsapp Image 2024 09 13 At 11.13.52 (1)

Juan Valdez Hakkında

Juan Valdez, 1960 yılında Ulusal Kahve Yetiştiricileri Federasyonu tarafından kurulmuş ve zamanla dünya çapında en çok tanınan kahve markalarından biri. Logosunda yer alan Juan Valdez karakteri ile Conchita, markanın vazgeçilmez simgeleri haline gelmiştir. Kahve severler, kahve ambalajıyla özdeşleşen bu iki karakteri gördüğünde, kahvenin Kolombiya menşeili olduğunu anlamakta. Juan Valdez’in kaliteli kahve çekirdekleri ve oluşturduğu marka algısı, Kolombiya’yı dünyanın en iyi Arabica kahvesi üreticilerinden biri olarak konumlandırmayı başarmıştır. Juan Valdez, kahve tutkunlarını gerçek kahve deneyimiyle buluşturan özel bir marka olarak bilinmektedir.  Yüzde 100 Arabica çekirdeklerinden elde edilen kahveler, 540.000 çiftçi ailesi tarafından özenle yetiştirilmekte ve elle toplanmakta. Kolombiya’nın çevre dostu tarım ilkelerine saygı duyan kahve yetiştiricileri tarafından üretilen ürünler, benzersiz bir kalite ve tat sunmakta. 540 bin ailenin çalışmalarıyla Kolombiyalılarda aidiyet duygusu yaratan Juan Valdez, 14 Aralık 2002 itibariyle kapılarını Bogota’daki El Dorado Uluslar arası Havalimanı’ndaki kahve severlere açmasının ardından, birinci sınıf kahve satışını sürdürerek Kolombiya’nın en iyi kahvecisi olarak hafızalara kazınmıştır. Kolombiyalı kahve yetiştiricileri ile Premium Kolombiya kahvesi arasındaki bağı korurken; pazardaki yeni rakiplerini de dikkate alan Juan Valdez, organizasyon yapısında radikal değişiklikler yapmıştır. Sürdürülebilirlik üzerine yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Juan Valdez, aynı zamanda takım arkadaşlarının gelişimi ve ülkedeki kahvenin değerini inşa etme amacıyla “İş Gücü İçerme Programı”nı kurmuştur. Buddies Kolombiya Vakfı ile bilişsel engelli kişilerin programa dahil edilmesini teşvik etmek için amiral gemisi projesi haline gelmiştir.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI