Ankara

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ve Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan da katıldı.

“Yerel yönetimlerin geleceğine yön vermek gibi bir misyonu üstleniyoruz”

Hem dünyada hem ülkemizde klasik belediyecilik anlayışının değiştiğini söyleyen İmamoğlu, toplumcu, canlı ve çevre odaklı, çok yönlü belediyeciliğe geçiş yapıldığını, halkın beklentilerinin de bu yönde olduğunu belirtti.  “Bu kavramlar ile Türkiye'mizin yerel yönetimlerinin geleceğine yön vermek ve ışık tutmak gibi bir misyonu Türkiye Belediyeler Birliği olarak üstlenmiş durumdayız" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Merkezi idare dünyanın hiçbir yerinde, ileri demokrasilerin olduğu hiçbir ülkede, bütün gücü, tüm yetkileri, bütün kavramları kendi üstüne toplayıp işini zorlaştırma gibi bir yolu asla tercih etmez.  Zaten böyle olduğu zaman bizler de yaşıyor ve görüyoruz ki yerelde insanlarımız birçok hizmeti artık bizlerden bekliyor. Zaten burada bulunan tüm meclis üyelerimiz, başta belediye başkanlarımız olmak üzere kamunun önyüzü, devletin önyüzü, devletin en uçtaki yetkilisi ve onu temsil eden birey olarak bütün sorumluluğuyla birlikte vatandaşına hizmet sunuyor. İyi bir çalışma ve reformist bir bakışla, belediyelerimizi güçlendirmenin, insanlarımızın iyi hizmet almalarının ve belediyelerimizi sıkışmış ekonomik yapıdan kurtarmanın adımlarını atacak reform düzenlemesini yapmaya ve bunu hem milletimize hem de devletimizin ilgili kurumlarına sunmaya kararlıyız.”

“Belediyecilik kritik bir hizmettir”

 Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Belediyecilik vatandaşlarımızın günlük yaşamını doğrudan etkileyen kritik bir hizmettir. Bunun bilinciyle katılım sağladığımız bu önemli toplantıda şahsım adına Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na belediyeciliğe verdiği değerler için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.