DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın çiftçilerin hesabına 4 milyar 435 milyon lira destekleme ödemesi yapılacağı yönündeki açıklaması üzerinden Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemini eleştirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Karal, şunları söyledi:

“Bu hükümet, bu paranın tam 250 katını Kur Korumalı Mevduat için heba etmiş. Bugün çiftçiye verdikleri desteğin 300 katından fazlasını bu yıl faize verecekler. Yazık, günah değil mi? Faize para var, Kur Korumalı’ya var ama emekliye, işçiye, çiftçiye gelince para yok. Oh ne ala memleket.”

Bozbey: Zaten süreci tamamlanmamış bir konuydu, tamamlanmadan bitti Bozbey: Zaten süreci tamamlanmamış bir konuydu, tamamlanmadan bitti

Karal, “Ne yazık ki bu süreçte zenginler paralarına daha çok para katarken, orta ve alt kesim ise gittikçe daha çok fakirleşti, alım gücü düştü. Ekonomiyi ayakta tutan orta direk yok oldu. Ekonomisi büyüdüğü açıklanan ülkenin gelirleri eşit dağıtılmadı. İşçi, emekli, memur sabit gelirliler yok sayıldı, görmezden gelinde, enflasyon altında ezildi. Buna karşın ülkenin kaymak tabakası ise milli gelirden, ekonomik büyümeden en yüksek payı aldı. Sosyal adalet sağlanmadı” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu