Ankara

Çölyak ve PKU için Ankara'ya pedalladılar

16 gönüllü bisikletçi Çölyak ve PKU hastalığına dikkat çekmek için Kocaeli'nden Ankara'ya pedalladı.

Çölyaklı ve PKU’lu hastaların sesi olmak, bu hastalığın bilinirliğini arttırmak ve ürünlerin pahalılığına dikkat çekmek için 16 gönüllü bisikletçi Kocaeli'den Ankara'ya yola çıktı. Bugün Ankara'ya ulaşan gönüllülerin son durağı ise Anıtkabir oldu.


Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan “Glutensiz Yaşam Turu” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 24 Haziran – 27 Haziran tarihleri arasında 16 gönüllü bisikletçi Kocaeli'den yola çıktı. Bilecik, Eskişehir, Sivrihisar'ın ardından Ankara'ya ulaşan ekip ilk ziyaretini Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'e gerçekleştirdi.

 Pedallarını anlamlı bir görev için çeviren bisikletçiler, rota üzerindeki çölyak dernekleri ile etkinlikler yapti.  0-18 yaş aralığındaki Çölyak ve Pku rahatsızlığı olan çocuklara Glutensiz ürün üreten firmaların projeye destek amacı ile göndermiş oldukları ürünleri dağıttı.
Kobidos ailesi ve yerelde bulunan firmalar, yapmış oldukları destekler doğrultusunda satın aldıkları ürünlerden oluşan 400 ürün kolisini çocuklara hediye ederek onların bir nebze de olsa yüzleri güldürdü.