Siyaset

CHP’li Kış’tan iktidara ekonomi eleştirisi

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Biz vergide adalet, gelirde adalet diyoruz, onlar ise bahşişe vergi koyuyor, yurt dışı çıkış harcını artırıyor, vatandaşın yediğine, içtiğine vergi koyuyorlar. AKP'nin bu ülke üzerinde denemeye çalıştığı ekonomi safsatası çökmüştür artık” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM genel kurulunda Türk Sivil Havacılık Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesinin ve Danıştay’ın iptal ettiği bazı düzenlemeleriniktidar tarafındanyeniden getirildiğine dikkat çekti. Kış, “Anayasa'nın AKP iktidarı tarafından tanınmaması, 'Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymuyorum’ anlayışı, Türkiye'de hukuka olan inancın yerle bir edilmesi, ülkemizin hukuk devleti kimliğinden uzaklaştırılması AKP iktidarının eseridir. Anayasa'ya aykırılıklar içerdiği mahkeme kararıyla netleşmiş bu düzenlemelere ısrarla teklifte yer verme çabası da hukukun iktidarca çiğnendiğinin bir göstergesidir” dedi.

‘AJET UÇUŞLARI VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI’

 Kış, konuşmasında son günlerde Ajet firmasında yaşanan aksamalara da yer vererek, “Anadolu Jet'in AJet'e dönüşmesiyle başlayan sıkıntılar gün geçtikçe artmakta, vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Öyle ki AKP milletvekillerinden, AKP'li çevrelerden bile bu konuya dair isyan eden, tepki çeken açıklamalar kamuoyuna da yansımıştır. Bilet fiyatlarına zam yapılması, haber verilmeden iptal edilen uçuşlar, organizasyon bozukluğu gibi bir dizi sebepten ötürü fatura yine vatandaşa çıkmış, saatlerce havaalanlarında mağdur edilmişlerdir ve tüm bunlar Ulaştırma Bakanı Sayın Uraloğlu'nun ihale verdiği bir şirketin özel jetiyle yurt dışı gezisi yaptığı süreçte yaşanmıştır” dedi. Konu hakkında Ualaştırma ve Altyapı Bakanı’na tepki gösteren Kış, “Sayın Bakan, gerçeği görmek istiyorsanız gözünüzü havalimanlarına çevirin, vatandaşların orada maruz kaldıkları rezaleti görün ve bir açıklama yapın. Bu rezaleti çözmek için bir adım atacak mısınız? Bunu da mağduriyet yaşayan tüm yolcular adına sormak isterim size” ifadelerini kullandı.