Muhammed Ali YAHŞİ

Süper Lig’in 4. haftasında Botaş ile ÇBK Mersin, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. İlk çeyreğin karşılıklı basketlerle geçtiği mücadelede son üç çeyrekte skordaki fark giderek açıldı. Karşılaşma Mersin’in 69-52’lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu skorla birlikte Botaş ligdeki 2 mağlubiyetini alarak 4. haftayı 4 puanla tamamladı. Mersin ise 2. galibiyetini alarak puanını 5’e çıkardı. Maçın en skoreri 18 sayı ile ÇBK Mersin forması giyen Virag Kiss olurken Botaş’tan Lyndra Weaver ve Manolya kurtulmuş 12’şer sayı ile takımına katkı sağladı.

İlk set iki takımın karşılıklı sayıları ile başladı. İlk sayılarını serbest atışlardan bulan Mersin’e yanıt Botaş’tan üçlük sayısı ile geldi. Bu sette Botaş faul hakkını bitime 7.49 kala doldurarak erken faul problemi yaşadı. Çeyreğin bitimine saniyeler kala Botaş’ın bulduğu üçlük ilk çeyreğin de skorunu belirledi. İlk çeyrek 14-17 bitti.

İkinci çeyrek Botaş, birçok hücumu değerlendiremedi. Botaş’ın boş döndüğü hucümlara sayılarla ile karşılık veren Mersin, ikinci çeyreğin ikinci yarısında farkı iyice açtı. Ve ikinci çeyrek, Mersin’in 41-25’lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrek sonucunda en skorer oyuncu 12 sayı ile Mersin’den Virag Kiss oldu.

Üçüncü çeyrek iki takımın da boş hücumları ile başladı. İlk iki dakika sayı bulamayan takımlardan ilk sayı Botaş’tan geldi. Bu çeyrekte Melis Gülcan teknik faul aldı. Bu çeyrekte de Botaş faul sorunu yaşadı. Bitime 7.40 kala 4 faul hakkını doldurdu. Botaş’ın faydalanamadığı hücumlara yine sayı ile karşılık veren Mersin bu çeyrekte farkı 22’ye çıkardı. Üçüncü çeyrek 59-37’lik skorla tamamlandı.

Son çeyrek Mersin’in boş geçtiği hücümlarda Botaş üçlükler bulsa da farkı kapatmaya yetmedi. 22 sayılık fark 17’ye kadar gerilese de maçı Mersin 69-52 kazandı.

Son çeyrekte bitime 5.22 kala Botaş’tan Feyonda Rena Fitzgerald sakatlık geçirdi. Oyuncu göz yaşları ile teknik ekibin kucağında kenara alındı.

Editör: Ezgi Bardakçı