Genel

Büro Memur-Sen'den 4 aşamalı eylem

Büro Memur-Sen, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen problemleri için eylem süreci başlattı.

Büro Memur-Sen kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek,  acil çözüm bekleyen, kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen konular için eylem süreci başlattı.
Sendika Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, dört aşamalı bir eylem planı hazırladıklarını, talepleri karşılanıncaya kadar bugün itibarıyla başladıkları planı kademeli olarak sürdüreceklerini söyledi.
Uzun zamandır sözü verilen ya da mağduriyeti süren konuları da paylaşan Yazgan, bunların; ‘Birinci dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 Ek gösterge verilmesi, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin yeniden verilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması, fahiş kira artışları ve yaşanılan hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına kira yardımı yapılması, fazla çalışma ile resmi tatil ve Bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi, tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması’ olduğunu ifade etti.

4 AŞAMALI EYLEM PLANI

Dört aşamalı eylem planı hakkında da bilgi veren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ilk aşamanın Türkiye genelinde Büro Hizmet kolunda bulunan 51 kurum ve kuruluşta 350 bin kamu çalışanı ile bir hafta boyunca taleplerini içeren kokartları yakalarında taşımak olduğunu kaydetti.
Eylemin ikinci aşamasının ülke genelinde, bütün şubeler tarafında gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklaması olacağını belirten Yazgan, üçüncü aşamanın ise 1. Dereceye 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyesi taleplerine karşılık her hangi bir gelişme olmaması halinde yapılacak olan imza kampanyası olduğunu dile getirdi. Eylemin üçüncü aşaması sonrası taleplerin gerçekleşmesinde somut adım atılmaması halinde yürüme eylemi gerçekleştireceklerini belirten Yazgan, “Belirlediğimiz tarihe kadar bu taleplerimizin gerçekleşmemesi halinde, yürüme eylemi gerçekleştireceğiz. 3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

3600 ek göstergenin ilk olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme’de karara bağlanıp, başlangıçta 4 meslek grubuyla sınırlı tutulduğunu hatırlatan Yazgan, 7. Dönem toplu sözleşmede 1. dereceye yükselen bütün kamu görevlilerine verilmesi için çalışma yapılması kararı alındığını kaydetti. Yazgan, 7. Dönem Toplu Sözleşmesinden bugüne kadar 9 ay, verilen sözlerin üzerinden ise 1 yıl geçmesine rağmen her hangi bir çalışma yapılmadığını dile getirdi.