Özellikle ABD – Meksika sınırında Türklerin sayılarının artışı oldukça dramatik bir hal almış bulunmakta. ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Teşkilatı (CBP)’nin kamuoyu ile paylaştığı verilere göre Yasa dışı yollar ile ülkeye giren her 1000 kişiden 7’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Katlanarak bu sayı artmaya devam ediyor. Asıl soru ise vatandaşlarımız hayatını riske atmak pahasına neden gitmek istiyor?

Youtube üzerinden nasıl göç edilebileceğini anlatan pek çok Türk vatandaşı mevcut, bu başlıklar öyle enteresan bir halde ki, izlediğimde şaşkınlığıma engel olamadım… Eskiden göç ile ilgili videolar genellikle “Başvuru nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır? Hangi evraklara ihtiyaç vardır?” şeklinde başlıklar olurdu. Halen elbette bu başlıklar var çünkü inanılmaz yoğun beyin göçü veriyoruz ve son yıllarda bu sayı korkutucu düzeyde artmaya devam ediyor. Ancak mevcut göçmen videoları “Duvardan şöyle atladık, bu yoldan yürüdük, polisi burda bekledik, orada 20 Türk daha vardı…” şeklinde bir hal aldılar. Halkımızın göçmen karşıtlığı göz önünde bulundurulursa bu oldukça ironik bir olay.

Ancak yine başta sorduğum soruya dönelim: Türkler neden Türkiye’de yaşamak istemiyorlar? Dünyanın bir başka ucuna gidip hayatlarını tehlikeye attıkları bir serüven nasıl insanımıza Türkiye’de yaşamaktan daha cazip geliyor?

Bu grupta sadece eğitim düzeyi yüksek olmayan vatandaşlar değil aynı zamanda doktorlar, mühendisler, avukatlar daha ne ararsanız var… Türkiye’de doktor olmaktansa ABD’de kurye olmayı tercih edenler var. Bu inanılmaz korkunç bir senaryo ve aynı zamanda sadece mevcut ekonomi ile açıklanılamayacak kadar da vahim…

Ancak genel olarak şu fikrimi sizlerle paylaşmak isterim: İnsanlar durum kötüyken bir yeri veya bir kişiyi terk etmezler, düzeleceği umudunu kaybettiklerinde gitmeye karar verirler...