Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenleri, Beypazarı Belediyesi tarafından, Etlik Halk Eğitim Merkezi ile Ankara Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen Oğuzkent’te Türkü Akşamı “Anadolu Türküleri Konseri” programında, sorumluluklarını gururla taşıdı.  

Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenlerinin, Beypazarı Oğuzkent’te Türkü Akşamı “Anadolu Türküleri Konseri”nde sergilediği gösteri, büyük ilgi ve beğeniyle izlenirken, programa büyük bir heyecan ve coşku kattı.

Beypazarı Belediye Başkan Vekili Can Kayı, açılış konuşmasında tarihin önemli bir parçası olduğunu ifade ettiği  Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenlerine programa katılımlarından ötürü teşekkür ederek, Seymenlik geleneğini yaşatma adına üstlendikleri sorumluluğu takdir ettiklerini söyledi.

Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Başkanı Muammer Akkaplan da gösteri öncesi dernek hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Milli Mücadeleyi yürütmek için 27 Aralık 1919’da Ankara’ya geldiğinde Dikmen sırtlarında binlerce atlı ve yaya Seymen ile Ankara halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına bastığını dile getiren Akkaplan, Ankara Kulübü Derneği’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Seymenlik geleneğini ve 27 Aralık ruhunu yaşatın” direktifiyle 1925’de kurulduğunu ve Ankara için büyük öneme sahip bir sivil toplum temsilcisi olduğunu vurguladı.

Akkaplan, “Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube olarak bizler de  Seymenlik geleneği başta olmak üzere köklü tarihi kültürel bir mirasa sahip Beypazarı ilçemizde değerlerimizi unutturmaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Desteklerinizle inşallah Beypazarı’nda Şube olarak daha da büyüyerek, çoğalacağız. Sorumluluğumuzu gururla taşımaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Işık da Ankara Kulübü Genel Merkez YKÜ Gökalp Gözübenli ile Beypazarı Şube Başkanı Muammer Akkaplan’a programa değer katan gösterileri için teşekkür ederek, Akkaplan'a çiçek takdiminde bulundu.

Program, Etlik HEM Bando Takımı Gösterimi ve Halk Müziği Topluluğu Anadolu Türküleri Konseri ile devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi