Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayramı ailesiyle, yakınlarıyla ya da tatile çıkarak geçirmek isteyen vatandaşlar biletlerini almaya başladı. Ancak otobüs firmalarının bilet fiyatlarına yüzde 20 ila 30 oranında yapmış olduğu zam vatandaşın belini büktü. Ankara’dan İstanbul’a gitmek isteyen dört kişilik bir ailenin bilet masrafı 2 bin lirayı buldu. Bu ücrete dönüş bileti de eklenince yalnızca bilet maliyeti 5 bin liraya yaklaştı.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde otobüs firmalarına ve yolculara bilet fiyatlarını sorduk. Firmalar Ramazan Bayramı’ndan bu yana geçen sürede benzine gelen zammın bilet fiyatlarına da yansıdığını söyledi. Yolculuklarda en çok tercih edilen bir firmanın çalışanı, Ramazan Bayramı’nda Ankara’dan Antalya’ya seyahat etmek isteyen yolcunun 450 lira ödediğini, bugünse bu ücretin 650 liraya yükseldiğini kaydetti.

'SATIŞLARIMIZA ETKİ ETMEDİ’ 

Yine en çok tercih edilen bir diğer yolcu otobüsü firması çalışanı da bilet fiyatlarının Ramazan Bayramı’na göre zamlandığını ancak bu zammın satışlarını etkilemediğini belirtti.

Yolcular ise bilet fiyatlarının çok pahalı olduğundan der yandı. Bir yolcu bilet almakta zorlandığını ancak mecburen aldığını belirtirken, bir başka yolcu da Karabük’e gittiğini belirterek bilet fiyatlarında bir değişiklik olmadığını, ancak yine de pahalı bulduğunu dile getirdi. Bir başka yolcu da “Ramazan Bayramına göre bilet fiyatları farklı, zamlanmış. 100 lira civarı bir fark oluşmuş. Ama fiyatları her zaman yüksek buluyordum ben, sürekli zam geliyor çünkü. Öğrenci olarak da bizim için zor oluyor” dedi.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu