Türkmenistan Büyükelçiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısı ile Milli Botanik Bahçesi'nde etkinlik programı düzenledi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kadir Gurbetci, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun katıldığı etkinlikte Jandarma Komuntanlığı’na bağlı Trafik Jandarma ekipleri de minik bisikletçilere hazırlanan alanda trafik kurallarına dair bilgilendirme çalışması yaptı. 

İstiklal Marşı ve Türkmenistan Milli Marşı’nın okunması ile başlayan programda protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, sporcularla birlikte yaklaşık 1 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Parkurun tamamlanmasının ardından etkinliğe katılan sporculara protokol tarafından madalyalar takdim edildi. 

Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından hazırlanan ikramların da sunulduğu etkinlik, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’ne özel fidan dikimi ile tamamlandı. 

MİNİK BİSİKLETÇİLERE TRAFİK EĞİTİMİ 

Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Jandarma ekipleri, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinliğinde alana hazırlanan parkurda minik bisikletçilere trafik kuralları ile ilgili bilgilendirme çalışması yaptı. 

Trafikte kullanılması gereken ekipmanlar, sağa, sola dönüşte yapılması gereken hareketleri gösteren Trafik Jandarma personelleri, küçük bisikletçilerle de bisiklete binmeyi öğretti. 

“SAĞLIĞA, ÇEVREYE VE EKONOMİYE FAYDASI VAR”

Etkinlik açılışında konuşma gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kadir Gurbetci, sağlıklı bir ulaşım aracı olarak bisikletin önemini vurgularken Türkiye Bisiklet Federasyonu’na da bisikletin yaygınlaştırılması için büyük iş düştüğünü ifade etti. Gurbetci, "Bisikletin sağlığa, çevreye ve ekonomiye faydası var. Ekosistemi destekleyen bir argüman olarak bisikleti biz daha çok merkeze oturtabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKMENİSTAN’DA SPORA UYGUN ORTAMIN OLUŞTURULMASINA ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR"

Açılış konuşmasında söz alan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü'nün, Türkmenistan'ın girişimi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kararıyla 2018'de ilan edildiğini vurgulayarak bisiklete binmenin sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. İşanguliyev, "Türkmenistan'da genç neslin sağlıklı gelişimi için spora uygun ortamın oluşturulmasına özel önem verilmektedir" diye konuştu.

“EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ BİSİKLET YOLLARI”

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara'da lisanslı 5 bine yakın bisiklet sporcusu olduğunu belirterek “Bir başkent olarak bu sayıyı yeterli görmüyoruz. En büyük ihtiyacımız Ankara'mızda ve Türkiye'de bisiklet yolları. Yerel yönetimler, bu noktadaki kıymetli gayretleriyle bisikletseverlerin önünü açarlarsa eminim ki bisiklet sporuna olan sevda daha da artacaktır” ifadelerini kullandı. 

“HERKESİ BİSİKLET BİNMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bisiklet branşının dünyanın en önemli branşları arasında yer aldığının altını çizen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Bisiklete binmek bir özgürlüktür. Özgürlükle birlikte sağlığa da kavuşuyorsunuz. Herkesi bisiklete binmeye davet ediyoruz" dedi.

3 HAZİRAN DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ ETKİNLİĞİNDEN KARELER Dünya Bisiklet Günü 6Dünya Bisiklet Günü 1

Dünya Bisiklet Günü 3Dünya Bisiklet Günü 13Dünya Bisiklet Günü 15Dünya Bisiklet Günü 14

Dünya Bisiklet Günü 20

Dünya Bisiklet Günü 26Dünya Bisiklet Günü 23Dünya Bisiklet Günü 24Dünya Bisiklet Günü 27

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ