Başkent ekiplerinden Ankaragücü, evinde Adanaspor ile golsüz berabere kalırken, Keçiörengücü de sahasında konuk ettiği Pendikspor’la 1-1’lik skorla puanları paylaştı. Gençlerbirliği ise deplasmanda Manisaspor’a 1-0 yenilerek haftayı puansız kapattı.

ANKARAGÜCÜ ADANASPOR’U ELİNDEN KAÇIRDI

Maçın ilk dakikalarından itibaren Adanaspor kalesini abluka alan Ankaragücü, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi ve müsabakadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Bu skorla birlikte hanesine bir puan yazdıran Sarı-Lacivertliler, haftayı 10 puanla 13. sırada tamamladı.

GENÇLERBİRLİĞİ MANİSA DEPLASMANINDAN ÇIKAMADI

Maça daha etkili başlayan Manisaspor, 30. dakikada Cissokho’nun ceza sahası yayı gerisinden yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti.

45+2’de Zuzek ile 59. dakikada ise Metehan ile gole çok yaklaşan Kırmızı-Karalar, topu ağlarla buluşturamadı ve müsabakadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu skorun ardından 11 puanda kalan Başkent ekibi, haftayı 12. sırada kapattı.

KEÇİÖRENGÜCÜ GERİDEN GELİP 1 PUANA ORTAK OLDU

Aktepe Stadı’nda Pendikspor’u ağırlayan Keçiörengücü, 35. dakikada Sequeria’nın sol kanattan açtığı ortada arka direkte buluşan Topalli’nin şutuna engel olamadı ve 1-0 geriye düştü.

Başkent temsilcisine 1 puanı kazandıran gol 76. dakikada Camara’dan geldi. Ali Dere’nin sol kanatta bekletmeden verdiği pası ile buluşan Camara, sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ve top kalecinin sağından ağlara gitti. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve her iki takım birer puanı hanesine yazdırdı.

Bu maçın ardından puanını 13’e yükselten  Ersan Parlatan’ın öğrencileri haftayı 7. sırada tamamladı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ