Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Serdar Ceylaner, “Bu görevi üstlenmemin sebebi, her hastanın umudunu artırmak ve nadir hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak. Amacımız, sadece sağlık profesyonellerine değil, aynı zamanda hastalara da ilham vermektir,” dedi.
Prof. Dr. Ceylaner, başkanlık dönemi boyunca Türkiye’de Türk Tabipler Birliği çatısı altında bir nadir hastalıklar komisyonu kurmayı ve Avrupa'daki çalışmaların Türkiye'de hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Prof. Dr. Ceylaner, “Nadir hastalıkların tanınmaması ve tedavi edilmemesi, sadece bireyleri değil, aileleri ve toplumu da derinden etkileyen bir sorundur. Amacımız, bu hastalıklarla mücadelede toplumun her kesimini bilinçlendirmek ve desteklemektir.” şeklinde konuştu.
Başkanlık döneminde gerçekleştireceği projeleri anlatan Prof. Dr. Ceylaner, “Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Türkiye ve 51 Müslüman ülkenin dahil olduğu gruplarda eğitim organizasyonları yapacağız. Eğitim müfredatlarımızı güncelleyerek, nadir hastalıkların tanı ve tedavisinde en son gelişmeleri kapsayacak şekilde genişleteceğiz.” Dedi.
Prof. Dr. Ceylaner'in liderliğinde, dünya çapında yapılacak olan sertifika sınavının ilk uygulamasının 2025 yılında online olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. “Sınav süreçleri ile birlikte hasta derneklerinin de sınavlara katkı sağlaması teşvik edilerek, bu süreçte farkındalık çalışmaları yapılacak” diyen Ceylaner, Telemedicine uygulamaları ile hasta dernekleri ve sağlık profesyonelleri arasında bir köprü kurmayı planladıklarını ve bu sayede, kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlayacaklarını açıkladı.