Ankara

Ankaralı kadın girişimciler fırsat eşitsizliğine meydan okuyor

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, başkentteki teknoloji geliştirme ve organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları, kuluçka merkezleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşlarının iş birliğiyle "11. TechAnkara Proje Pazarı" etkinliğinde kadın girişimciler fırsat eşitsizliğine meydan okudu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Kadın Girişimcilerle Geleceğe Yön Vermek" başlıklı panelde, kadın girişimcilerin fırsat eşitsizliğine meydan okuduğu vurgulandı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen İNOVEST Kurucusu ve ANGİKAD Genel Sekreteri Dr. Ayşe Kuyrukçu, kadın girişimcilerin fırsat eşitsizliğine karşı mücadelesine dikkat çekerek, sivil toplumun ve iş dünyasının bu konuda gösterdiği çabaların önemini vurguladı.

Fırsat Eşitsizliğini Aşmak için Güçlü Adımlar

Dr. Kuyrukçu, panelde kadınların iş dünyasında fırsat eşitsizliğini aşmaları için atılan adımların artarak devam ettiğini ve birçok kurumun kadın-erkek eşitliği konusundaki farkındalığının arttığını belirtti. “Bunu sağlamak için birçok kurum yönetimlerinde ve çalışanlar arasında eşitlik sağlama hedefiyle adımlar atıyor. Gelecekte daha adil bir iş ortamı oluşturmayı umut ediyoruz” dedi.

Kadınlar, Sivil Toplumda ve Teknolojide Geleceği Şekillendiriyor

Panelde, ANGİKAD olarak kadın girişimcilere verdikleri desteklerden bahseden Dr. Kuyrukçu, sivil toplum kuruluşlarının kadınları destekleyen çalışmalarıyla toplumsal bilinci artırdığını söyledi. “Biz de ANGİKAD olarak, farklı seviyelerdeki kadınların her alanda daha güçlü varlık göstermesi için çalışmalar yürütüyoruz,” diyen Kuyrukçu, kadınların teknolojideki varlığının giderek güçlendiğine dikkat çekti.

TechAnkara'da Kadın Girişimcilerin Gücü

TechAnkara Proje Pazarı'nda kadın girişimcilerin teknolojik inovasyonlara öncülük etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Kuyrukçu, "Bu etkinlikte, teknoloji geliştiren kadınlarımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. İlk 10'a kalan finalistler arasında da kadın kurucuların ve yönetimde kadın dengesine önem veren girişimcilerin varlığı, fırsat eşitsizliğine karşı verilen mücadelenin etkinliğini gözler önüne seriyor" dedi.
Panelin konuşmacıları arasında yer alan Sena Tarım (Biopols CEO), Pınar Baran (İş Bankası Ankara Girişimcilik Şube Müdürü), Gülcan Demirkol (Sosyal Girişimci & Yatırımcı, Arya Yatırım Platformu Üyesi) ve Hande Öztürk (TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı), kadın girişimciliğinin geleceği üzerine önemli görüşler paylaştı. Panelde, fırsat eşitsizliğine karşı atılan adımlar ve kadınların teknolojideki öncü rolleri konuşuldu.