İlkokul ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı. İkinci dönem bugün sona erdi ve çalan son zilin ardından, üç aylık yaz tatili başladı.

Ankara Yenimahalle’ye bağlı Şehit Mahmut Uslu İlkokulu’nda da karne heyecanı vardı. İlk kez karne alacak olan birinci sınıf öğrencileri sabahın erken saatlerinde okullarında yerini aldı. Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.  Öğrenciler, ilkokulda düzenlenen törenle Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nun elinden karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

“İLK ZİL 9 EYLÜL’DE ÇALACAK”

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasından itibaren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde hayata geçirilecek. Öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 9 Eylül 2024'te ders başı yapacak.

“BAKAN TEKİN'DEN VELİLERE ÇAĞRI”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerden yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını istedi. Velilerden ise, karne nedeniyle çocuklarına yüklenmemelerini istedi. Tekin, “Kötü bir karne her zaman düzeltilebilir ancak çocuklarımızın kişiliğine verilen zarar onarılamaz. Karne, çocuklarımızın gayret ve çabalarının sadece bir özetidir, başarılarının veya yeteneklerinin nihai göstergesi değildir. Karneleri, çocuklarımızı suçlamak veya yargılamak için değil, onları daha iyi yönlendirmek ve desteklemek için kullanmalıyız.” dedi.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI