Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım, 01-15 Eylül tarihleri olarak açıklanan üniversite öğrencisi Seymen ve Bacıeren burs başvurularının yoğun talep nedeniyle 20 Eylül’e kadar uzatıldığını açıkladı. Yıldırım, başta dernek üyeleri olmak üzere herkese Ankara Kulübü Burs Fonu’na tek seferlik ya da düzenli bağış yaparak, gönüllülük esasına dayalı destek olma çağrısında bulundu.

'EĞİTİMİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ'

Ankara Kulübü Derneği olarak binlerce üyesiyle, Seymen ve Bacıerenleriyle, birlik ve bütünlük içerisinde büyük bir aile olduklarını vurgulayan Yıldırım, “Atatürk'ün direktifiyle 1925 yılında kurulmuş, Ankara'nın kültürünü, Seymenlik ve Bacıerenlik başta olmak üzere geleneklerini aslına uygun olarak koruyan ve gelecek kuşaklara aktarma gayreti içerisinde mücadele eden Ankara'nın en köklü sivil temsilcisi Ankara Kulübü Derneği olarak, toplumsal gelişim noktasında eğitimin önemini biliyor ve destekliyoruz. Bu bağlamda her yıl Derneğimiz tarafından, üyemiz olup üniversite okuyan aktif Seymen ve Bacıerenlerimize karşılıksız eğitim bursu olanağı sağlıyoruz. Burs başvurularımız her yıl 1-15 Eylül arasında alınır. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi Ankara’da yükseköğretim okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Seymen ve Bacıerenlerimiz için burs başvurusu 20 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. Derneğimize sunulan formlarda eksiklik tespit edilen; şartları uymayan ve belirtilen tarih sonrası yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Başvuranlar arasında yönergeye uygun olanlar değerlendirilerek yönetim kurulu onayına sunulacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilerimize bağışçıların Ankara Kulübü Burs Fonu'na olan desteği doğrultusunda eğitim öğretim yılı takvimi içinde (Ekim-Haziran dönemi 9 ay), yönetim kurulunun belirlediği aylık burs miktarı verilecek.” dedi.

‘DESTEKÇİMİZ OLUN’

Gönüllüler kanalıyla üniversite okuyan Seymen ve Bacıerenlere burs verdiklerini belirten Yıldırım, üniversite okuyan daha çok Seymen ve Bacıerene eğitim desteği verebilmek için dernek üyeleri başta olmak üzere herkesi gönüllü olmaya çağırdı. İsteyen herkesin kendi tercih ettiği miktarda burs fonuna destek verebileceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: “Ankara Kulübü olarak, derneğimize çok erken yaşlardan itibaren emekleriyle değer katan Seymen ve Bacıeren çocuklarımızın özellikle üniversite yıllarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına burs fonunu oldukça önemsiyoruz. Yarının aydınlık geleceği gençlerimizin bugünden yetişmesi yolunda katkı sağlayan Ankara Kulübü Burs Fonu’na herkesi destekçimiz olmaya davet  ediyorum. Derneğimize çeşitli yollarla yapılacak bağışlarla çocuklarımızın eğitim hayatını destekleyen bir eğitim gönüllüsü olunabilir. Gerek tek seferlik burs bağışı ile gerekse her ay yapılabilecek burs bağışları ile bir veya daha fazla öğrencinin öğrenimlerini sürdürebilmelerine katkı sağlanabilir. Ayrıca, Ankara Kulübü Derneği Kitabevi ve Hediyelikleri Dükkanı'nda satışa sunulan dernek yayını kitap ve albüm gibi ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmı burs fonuna aktarılıyor. Bu şekilde de katkı sağlanabilir. Ankara Kulübü Derneğimizin tüm üyelerinin, şubelerimizle birlikte tüm Seymen ve Bacıerenlerimizin burs fonuna destekleriyle yanımızda olmalarını diliyorum. Genel Başkanımız Dr. Metin Özaslan’dan aldığımız güçlü teşvik ve destek ile burs programımızı çok daha ileriye taşıyarak, yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar burs fonumuza destek sağlayan tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi