Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. AK Parti kongrelerinin yurt içi ve dışından ilgi gördüğünü, bu kongrede siyasi parti temsilcilerinin, 30 ülkeden misafirlerin olacağını belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle ve iradeyle yürüttüğü tecrübe ve değişim dengesinin milletin talepleri doğrultusunda yeniden kurulmasının bir AK Parti geleneği olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, hem bir merkez Türkiye partisi hem de dünya markası olduğunu dile getiren Çelik, partilerinin, yıllardır demokratikleşmeye öncülük eden büyük bir siyaset markası olduğunu belirtti.

Çelik, AK Parti kongrelerinin dünyaya verilmiş bir mesaj niteliği de taşıdığını, bunu birçok siyasi partinin, odağın yakın takip ettiğini kaydederek, "Büyük milletimizi 7 Ekim günü kongremize davet ediyoruz. Bu büyük demokrasi buluşmasında, şöleninde Cumhurbaşkanımızın çok güçlü mesajları olacaktır." dedi.

Kongrede, Türkiye Yüzyılı ile ilgili mesajların, gelecek dönemin kucaklanmasının, milletin taleplerinin, özlemlerinin yerine getirilmesinin, bölge ve dünya barışının, sosyal alandan siyasal alana, demokratikleşmeden bütün kurumsal yeniliklere kadar birçok konunun gündeme geleceğini belirten Çelik, gençlerin, kadınların, değişimin, tecrübenin ve Türkiye'nin bütün sosyolojisinin bir arada kucaklandığı bir tablonun kongre günü bir kere daha görüleceğini söyledi.

Çelik, AK Parti kongrelerinin, gelecek döneme ışık tutacak, siyasi partiler açısından oluşacak gündemi belirleyecek nitelikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarıyla geçtiğini belirterek, "Karşımızdakilerin 'değişim miydi, statüko muydu' gibisinden tartışmalar yaptığı bir dönemde, AK Parti bir kere daha siyasi geleneklerini, tecrübesini ve değişimini bir arada kucaklayacak, siyasi sentezleri, formülleri, denklemleri üretecek kapasitesini ortaya koyacaktır. Büyük milletimize şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU VAHİM BİR KARARA İMZA ATTI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü CHP Grup Toplantısı'nda "Bu Meclis'e ben Gazi Meclis demiyorum." dediğini hatırlatan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar vahim bir skandala imza atıldığını kaydetti.

Bu cümlenin yüce Meclis'e hakaret anlamına geldiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Maalesef gelinen nokta vahimdir ve Sayın Kılıçdaroğlu adına bile üzücüdür. Gazi Meclis, milletin ortak değeridir. Gazi Meclis milletin bayrağıdır, egemenliğinin simgesidir. Bu Meclis, iki kere gazi olmuştur. Kurtuluş Savaşı'na başkomutanlık etmiştir, gaza yapmıştır ve gazi olmuştur. 15 Temmuz'da da direniş ortaya koyarak ikinci kere gazi olmuştur. 'Ben, bu Meclis'e Gazi demeyeceğim' diyen birisi, kesinlikle meşru alanda siyaset yapan birisinin diliyle konuşmamaktadır. TBMM'nin dünyadaki hiçbir mecliste olmayan bir vasfı vardır. O da şudur, dünyadaki bütün meclisler bir kurtuluş savaşının sonunda kurulmuştur. Bir tek ve sadece TBMM, bir Kurtuluş Savaşı'na bizzat kumandanlık etmiştir. O sebeple Gazi sıfatını sonuna kadar hak etmiştir."

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesini, yüce Meclis'e dönük bu hakaretini şiddetle kınadıklarını dile getiren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir hakarete, skandala imza atan ikinci bir kişi gelmemiştir. Bu, Türkiye'ye saldıranların bile aklından geçmeyen çok ayıp bir ifadedir." dedi.

Kaynak: AA