Sağlık

Aile hekimlerin maaşı yüzde 25 oranında düşecek

Hekimsen  Başkanı Uz. Dr. Adil Kurban, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Aile hekimlerin yüzde 25 civarında  maaşların düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hekimsen  Başkanı Uz. Dr. Adil Kurban, Hekimsen Ankara Şubesi'nde, Sağlık Bakanlığının "Aile Hekimliği Yönetmeliği" çalışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kurban, toplantıda sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar, çözüm önerileri ve sağlık sistemindeki aksaklıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın yeni hazırladığı yönetmelikle ilgili endişelerini ve eleştirilerini şöyle sıraladı:"Sağlık Bakanlığı yeni bir yönetmelik hazırlamış. Bu yönetmelikte, aile hekimlerinin maaşları direkt olarak kesiliyor. Öngörülen değişikliklerden biri, aile hekimlerine götürü usulüyle ödenen hasta sayısının 4 bin'den 3 bin 500'e düşürülmesidir. Bu, dokorların getirilerinde yüzde 12,5 oranına kadar bir azalma oluşturacaktır. Ek olarak, son altı ayda hekime başvurmayan hastaların katkısının yarıya düşürülmesi, hekimlerin götürü usulü ile aldıkları gelirlerin yeniden ortalama yüzde 10 civarında azaltılması anlamına gelmektedir. Bu hastalar sonradan ayda 6 kere bir gelseler bu hekim için ek bir gelir oluşturmaz. Tüm bu düzenlemeler, hekimlerimizin gelirlerinde yüzde 20'ye varan oranda bir azalma meydana getirecektir. Enflasyona karşı tüm çalışanların gelirleri arttırılmaya çalışılırken, aile hekimlerine bunun uygulanması kabul edilemez bir durum oluşturacaktır.


Hekimsen Genel Başkanı Kurban, diş hekimlerinin de hastalara verilen 10'ar dakikalık randevu aralıklarından şikayetçi olduklarını sözlerine ekledi.

Fotoğraf: Muhammed Ali Yahşi