Bu kapsamda belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki havuz ve spor tesislerinde çalışanlara “Cankurtaranlık ve İlkyardım” eğitimi verildi.

Vatandaşın daha kaliteli hizmet almasını amaçlıyoruz

Eğitim kapsamında personellere suni solunum, kalp masajı, yara ve kırıklara müdahale gibi temel ilk yardım bilgisinin yanı sıra boğulma vakalarında uygulanması gereken ilk yardım bilgileri, havuz içinde ve dışında kazazedelere yapılacak müdahaleler gibi teknik bilgiler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Hizmet içi eğitimin önemine değinen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Personelimize verdiğimiz hizmet için eğitimlerle vatandaşın daha kaliteli bir hizmet almasını amaçlıyoruz. Bunun yanında personelimiz katıldığı kurslarla kendini geliştiriyor, çeşitli sertifikalar alıyor. Hem kendine hem de vatandaşa fayda sağlıyor. Bugün havuzlarımızda gerçekleştirdiğimiz eğitim vatandaşın can güvenliği açısından çok önemli. Yenimahalle’mize kazandırdığımız 5 adet tam donanımlı yüzme havuzu ve spor tesisimiz var. Bu tesislerde vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yüzme öğrensin, spor yapsın istiyoruz. Daha çok spor, daha çok hareket, daha çok sağlık için tesislerimizde buluşalım” dedi.

Kaynak: Bülten