Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), okullardaki temizlik sorununa çifte destekte bulunuyor.

Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda okullara temizlik malzemesi gönderen ABB,  hafta sonu da temizlik hizmetiyle destek vereceğini duyurdu. 

Mansur Yavaş Temiz Okul projelerini X hesabından "Okullarımıza Çifte Destek: Malzemesi de Temizliği de Bizden!" başlığıyla duyurdu.

Yavaş yaptığı paylaşımda "Başkentimizin okullarına hem temizlik malzemesi sağlıyor hem de hijyenik ortamlar oluşturuyoruz. ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projemizle; okullarımıza ücretsiz temin ettiğimiz temizlik malzemelerinin yanında, her hafta sonu mesai arkadaşlarımızla okullarımızı temizlemeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Ne olmuştu?

Devlet okullarındaki temizlik sorunu ve temizlik personelinin eksikliği, okulların açılmasıyla tartışmalara yol açmıştı. Bazı okullarda velilerin temizliği dönüşümlü olarak yaptıkları belirtilmişti. Veliler ve eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı’na ihtiyaç duyulan personelin istihdam edilmesi için çağrıda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devlet okullarına 30 bin tam zamanlı temizlik personeli alınacağını duyurmuştu.

Muhabir: Hatice Gürel