Ankara

Yavaş: “Benim çizgim belli; Türk Milliyetçisiyim, Atatürkçüyüm”

100.Yıl Gençlik Kütüphanesi”nin açılış törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. İdeolojik olarak kendini CHP’nin genel çizgisinden farklı bir yerde konumlandırmadığını belirten Yavaş, "Ben bir Türk milliyetçisiyim, Atatürkçüyüm. Yani çizgim belli ben bunu her yerde söylüyorum" dedi.

Loading...

Kızılay İzmir Caddesi’nde yer alan “100.Yıl Gençlik Kütüphanesi”nin açılış törenine katıldı. Kütüphane açılışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, gündeme dair  önemli açıklamalarda bulundu.

Yavaş, ideolojik olarak kendini CHP’nin genel çizgisinden farklı bir yerde konumlandırmadığını dile getirdi

Benim çizgim her zaman bellidir açıklamasını yapan Yavaş "Ben bir Türk milliyetçisiyim, Atatürkçüyüm. Yani çizgim belli ben bunu her yerde söylüyorum, Sayın Genel Başkanımız da söylüyor. Türk Bayrağı’ndan rahatsız olmayan, İstiklal Marşı’ndan rahatsız olmayan, milli takım gol attığı zaman sevinen herkesle yan yanayız. Yani bunun ölçüsü budur. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu konuda aynı çizgideyiz.

Ama keşke Yunan kazansaydı diyen, ilk 4 maddeyi tartışan ve Türk Milli Takımının yenilmesini arzu eden insanlarla biz yan yana gelemeyiz. Çünkü biz ülkeyi hep birlikte kucaklaşarak yönetmeye talibiz hepimiz. Ayrılmamızı gerektirecek hiçbir şey yok. Ortak yaşama ülkümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bin yıldır ortak yaşıyoruz bu ülkede binlerce yıl daha ortak bir şekilde kardeşçe, barış içerisinde yaşayacağız. Dolayısıyla çizgide hiçbir şey yok o gün bir şey olmuştur, orada kalmıştır. Zaten Sayın Genel Başkan ve İmamoğlu da gerekeni orada söyledi ve benim açımdan konu kapanmıştır” dedi.