D-100 Karayolu Kartal Bölge Trafik Durağı mevkiinde bulunan yaya üst geçidi korku saçıyor. Betonları dökülen kolonlarındaki paslanmış demir ortaya çıkan bir çok çatlak bulunan üst geçit çevre sakinlerinin şikayetine neden oldu. Depreme bile gerek kalmadan üst geçidin çökebileceğini söyleyen vatandaşlar geçmeye de korktuklarını ifade ettiler.

"BURASI KADERİNE TERK EDİLMİŞ GİBİ"

Barbaros Saçmalı, "Bu köprüyü kullanıyorum ama bu köprü ben bildim bileli böyle. Bir bakım yapıldığını da görmedim. Burası biraz kaderine terkedilmiş gibi. İşin uzmanı olmaya gerek yok, durumu görmek için. Gördüğünüz üzere yer yer paslanmalar ve çürümeler var.  Bakım olarak sadece bir boya yapılıyor. Bu köprü zaten çok eski bir köprü yeni değil. Yağmur da yağıyor, yaz var kış var, metal yorgunluğu var. Bunlara dikkat edilmiyor. Bu üst geçit nereye bağlı bilmiyorum ama bakım yapılmadığını biliyorum" dedi.  

"GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMİYOR, KÖPRÜNÜN YENİLENMESİ GEREKİYOR"

İş Güvenliği Uzmanı olduğunu ve köprünün ciddi anlamda bakıma ihtiyacı olduğunun altını çizen İlknur Koç ise, " Bu üst geçidi mecburen kullanmak zorundayım. Otobüs duraklarını kullanıyorum, iş yerim burada. Evime gitmek için de burayı kullanmak zorundayım. İş Güvenliği Uzmanıyım, zaten benim işim bu. Gerçekten buradan geçerken bu üst geçidin sağlam olmadığı aklımıza geliyor. Görüntü de görünüyor zaten. Bir vatandaş olarak ciddi anlamda bir bakım yapılmasını isterim.