Açılış törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, yarışmanın ev sahibi ve organizasyonun idari ve sportif direktörü olan İstanbul merkezli AP Tesis Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Zengin, yarışların uluslararası bağlantılarını yürüten yönetim kurulu üyesi Kate Tsepliaeva, sporcular ile davetliler katıldı.

Bodrum Kaymakamı Çit, dünyanın önemli yelken yarışları arasına girmeye aday olan Tenzor International Cup'ın Bodrum'da düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çit, Bodrum'un uluslararası organizasyonlarda da bir marka olması yönünde önemli adımlar attığına dikkati çekti.

Burak Zengin ise yarışın kış etabının dünya şampiyonlarını ağırlayacağını ve finalinde ABD takımlarının da olacağını açıkladı. Zengin, her aşamada kaliteyi üst düzeyde tuttuklarını ve teknik açıdan olimpiyat yarışları seviyesinde bir organizasyon yaptıklarını belirtti.

Kate Tsepliaeva ise Türkçe yaptığı konuşmasında Türkiye'de uluslararası bir yelken organizasyonu yaratmak üzere yola çıktıklarını kaydetti.