BİNGÖL'ün ilçesi Gençsine bağlı Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri arasında kalan alanda oluşan orman yangını, ekiplerin 8 saatlik müdahalesiyle kontrol tablosunun kapsamı tamamlandı.

Genç ilçesi Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri arasında, dün saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir neden çıktı çıktı. Yangın rüzgarının da erimesi kısa sürede büyürken, ihbarla olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yangın, kurumlara ait 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 su tankeri, Genç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait 3 itfaiye aracı, İl Özel İdare'nden 5 makine iş ve 40 Orman İşletme İl Müdürlüğü personelinin 8 saatlik müdahalesiyle saat 01.30 sıralarında kontrol raporu sona erdi. Alanda gece boyunca soğutma çalışması yapıldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

VALİ USTA: BU YILKİ EN BÜYÜK YANGIN

Vali Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı sahteın dağıtım yerlerine ulaştığından söndürüldüğünü belirterek, “Dün akşam 17:30 sularında Genç ilçesi Çamlıyurt ve Soğukpınar köyleri mevkiinde başlayan orman yangını bu gece 01:30 sularında kontrol temelinde alma gece boyunca soğutma çalışmaları yapıldı. Bu yılki en büyük toplu olarak kayıtlara geçebilecek yerleşim yerlerine ulaşmaktan söndüren Bingöl Orman Teşkilatımız, Bingöl AFAD Teşkilatımız ile Bingöl ve Genç Belediyeleri itfaiye ekiplerimiz öncelikle görev alan kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: DHA