AutoVan Otomotiv Fuarı kapsamında Van’a gelen TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş başkanlığındaki heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ile bir araya geldi. TOBFED’in Van Ticaret Sanayi Odası ile imzaladığı protokol kapsamında İŞKUR Van İl Müdürlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin paydaşlığında hayata geçirilecek şekilde Van’da eğitim akademisi kurulması da kararlaştırıldı. TOBFED Akademi ile istihdam alanı yaratmak ve iş garantili eğitim imkanı sağlanması hedefleniyor..

Dijitalleşmenin otomotiv sektörüne de etkisi büyük

TOBFED başkanı Bakırtaş fuarın açılışında ise dijitalleşmenin otomotiv sektörüne de etki ettiğinin altını çizdi. Bakırtaş, “Otomotiv sektörünün dijitalleşmesinde tüm paydaşların koordinasyonunu sağlayabilen, eldeki bilgiyi toplayan ve bunu hızlıca işleyebilen ve optimize edilmiş veriyi mobil uygulamalar üzerinden sunabilen platformlar sayesinde önemli yol kat ediliyor. Bu platformların altında gelişmiş algoritma ve teknolojik altyapı yatıyor. Bugün özellikle kişisel mobilitenin güçlenen kasları milyonlarca uygulama ile hayatımızı kolaylaştırıyor” dedi.

TOBFED’in, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve TURKAK tarafından akredite edilen, TSE ile standart belirleme ve belgelendirme çalışmalarında stratejik bir partner olduğunu kaydeden Bakırtaş, “Yurt içinde ve yurt dışında otomotiv satış sonrası hizmetler sektöründe referans kurum olarak kabul edilme ve sektörün gelişimini destekleyen kadın istihdamına yönelik öncü çalışmaları ve iş birlikleri ile otomotiv bakım ve satış sonrası hizmetlerde kaliteyi yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Eğitim programlarıyla sektörün talep ve ihtiyaçları karşılanacak

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile de geçtiğimiz günlerde iş birliği protokolü imzaladıklarını belirten Bakırtaş, “Bu protokolle TOBFED’e üye işletmelerin İŞKUR tarafından sunulan istihdam ve işe yerleştirme ile iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden, kurs ve programlardan, iş kulübü faaliyetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden yararlanmasını hedefliyoruz. Protokol kapsamında İŞKUR, TOBFED'e bağlı işletmelerin mesleki eğitim kursları başvurularını alacak ve uygun iş gücünü temin edip işe yerleştirecek. İşbaşı eğitim programları ve diğer programları tamamlayan katılımcılara MYK belgeleri verecek ve bu süreçlerin mevzuata uygunluğunu denetleyecek. Genç istihdamı ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu protokol, gençlerin yanı sıra toplumun da yararına ve ekonomik kalkınmayı destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında kadınların erkeklerin daha aktif olduğu mesleklerde aslında daha başarılı olduğunu belirten Bakırtaş, “Kadın istihdamı arttıkça sektör daha da güzelleşecek. Sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulacak eğitim programının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreci el birliğiyle verimli bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU