Temmuz ayına hızlı bir giriş yaptık. Ülkemiz ve dünyanın gündemi de havalar kadar sıcak Peki bu hafta ülke ve dünya gündeminde neler oldu? Sizler için derledik.

Deprem bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat son yolculuğuna uğurlandı

Kanser nedeniyle 11 Temmuz’da aramızdan ayrılan Deprem bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda yapılan  törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Şimşek: “Amacımız vergilendirilmemiş bir alan bırakmamak”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, konuştu Şimşek ekonomi programının yükünü toplumun dar gelirli kesimine yüklemeyeceklerini, amaçlarının vergilendirilmemiş alan bırakmamak olduğunu belirtti.

İşsizlik mayısta azaldı

TÜİK’e göre mayıs ayında işsizlik 0,1 azaldı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,0 olarak tahmin edildi.

Ata Emre Akman cinayeti davasında karar

 Balıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Azmettiricilikle suçlanan sanığın babası ise beraat etti.

 için akademisyenlerden sivil toplum kurumlarına, her kesimin önerisini aldık. 17 maddelik yasa teklifimizle önce komisyonumuzda sonrasında ise Genel Kurul çalışmalarımızı tamamlayacağız. Teklifimiz, sokak hayvanlarının bulundukları yerden alınması, barınaklara yerleştirilmesi ve sahiplendirilmesi için bir programın hayata geçirilmesini amaçlıyor. Kuduz riski taşıyan, sahiplendirilmesi mümkün

Sokaktaki hayvanlarla ilgili kanun teklifi TBMM'ye geldi

 Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Teklif olmayan ve tedavi edilemeyen hayvanlara ötenazi uygulanması imkânı veriyoruz. Sahiplendiği köpeği sokağa bırakanlara 60 bin TL para cezası verilecek." İfadesini kullandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi: Binlerce Filistinli kayıp

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin yaptığı açıklamaya göre İsrail’in Gazze saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden beri 6 bin 400 Filistinli kayıp. Kayıpların çoğunun enkaz altında kaldığı, kimlikleri belirlenmeden gömüldüğü veya İsrail gözaltında tutulduğu tahmin ediliyor. 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 2 bin 300 vaka çözüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, gerçek kayıp sayısının çok daha yüksek olduğunu ve en az 10 bin kişinin kayıp olduğunu düşünülüyor. Kızılhaç, nisan ayından bu yana yaklaşık bin 100 yeni kayıp vakasının kayıtlara geçtiğini ve vakaların henüz çözülemediğini bildirdi.

Biden’den yeni gaf

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'daki NATO zirvesi sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den yanlışlıkla "Başkan Putin" diye söz etti.

Biden, NATO zirvesinde yaptığı konuşmada, "Ve şimdi sözü, cesareti kadar kararlılığı da olan Ukrayna Devlet Başkanı Putin'e bırakmak istiyorum, bayanlar ve baylar" diyerek yeni bir gafa imzasını attı.

81 yaşındaki Başkanın uzun süredir kafa karışıklığı yaşadığı ve seçilmek için yaşlı olduğu konuşuluyor.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU