Törene, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, oğlu Özgür Mumcu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya, Yenimahalle belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
EN KİTLESEL CİNAYETLERDEN BİRİ
Törenin başlangıcında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mumcu'nun evine giderek, eşi ve çocuklarıyla görüştü. Ardından, Mumcu’nun anıtına çelenk bırakıp, patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı.
Özel, törende yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu'nun cenaze töreninin Türkiye tarihinin en kitlesel cenazelerinden biri olduğunu ve o günden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığına dikkat çekti. Özel, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "32’nci yılında Uğur Mumcu’yu bir kez daha hem değerli ailesiyle, hem de Türkiye’nin en büyük ailesi olarak hep birlikte andık. Uğur Mumcu’nun cenaze töreni, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cenaze töreninden sonra en kitlesel, en çok insanın birlikte ağladığı ve o günden sonra da maalesef hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı bir cenaze olarak tarihe geçmiştir. Bir hukukçu ve gazeteci olarak o gün ne yazdıysa, bugün hepsinin doğru olduğunu ve haklı olduğunu, o gün alınmayan tedbirlerin bugün yaşananları birer birer bize yaşattığını hepimiz okuyoruz, görüyoruz, bizzat yaşıyoruz. Bugün tarihi bir fırsat elde var. Ailenin de beklentisi bu yönde, hepimizin de öyle. Mahkeme nihayet başvuru üzerine Sayın Ağar'ın dinlenmesine karar verdi. Sayın Ağar’ın gelip bildiği her şeyi anlatması tarihi bir sorumluluğudur. Bu çağrıya biz de katılıyoruz. Söylediği söz çok anlamlı, çok gizemli ve bir o kadar aydınlatılmaya muhtaçtır. Ümit ediyorum o tuğlanın çekildiği, derin devletin altında kaldığı, bir daha da bu ülkede demokrasi dışında hiçbir gücün egemen olamadığı bir Türkiye’yi gelecekte hep birlikte inşa edebiliriz” dedi.