Yaz transfer döneminin kapanmasıyla Trendyol Süper Lig'de yarışan takımların kadroları netleşti. Eksik bölgelerini tamamlamak için birbirleriyle yarışan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe transfer döneminde en çok para harcıyan 3 takım oldu. Fenerbahçe 49.56 Milyon Euro ile en çok bonservis ücreti ödeyen takım konumunda olurken Galatasaray, 34.19 Milyon Euro ile ikinci Beşiktaş JK ise 19.65 Milyon Euro ile üçüncü sırada yer aldı.

Fenerbahçe, 19.50 Milyon Euro ile transfer edilen Youssef En-Nesyri lig tarihinin en pahalı transferi oldu. Youssef En-Nesyri aynı zamanda ligde bu sezon en yüksek bonservis ücreti ödenen futbolcu oldu. Galatasaray ise Gabriel Sara'yı 18 Milyon Euro bonservis ücreti ödeyerek transfer etti.

ÜÇ BÜYÜKLERDE TRANSFER BİLANÇOSU

Üç büyüklerde Beşiktaş bu sezon 8 futbolcu transfer ederken 15 futbolcu ile yollarını ayırdı. 8 futbolcu için 19.65 Milyon Euro harcıyan Beşiktaş, gönderdiği futbolculardan sadece 1 Milyon Euro bonservis geliri elde etti.

Fenerbahçe ise bu sezon 7 futbolcu transfer ederken bu futbolculara toplamda 49.56 Milyon Euro harcadı. 14 futbolcu ile yollarını ayıran sarı lacivertli kulüp toplamda 30.50 Milyon Euro'luk bir gelir elde etti. Fenerbahçe bu sezon tarihinin en yüksek bonservis ücretini öderken aynı zamanda Ferdi Kadıoğlu'nun satışıyla tarihinin en yüksek bonservis gelirinide elde etmiş oldu.

Galatasaray bu sezon 6 futbolcu transfer ederken 14 futbolcu ile yollarını ayırdı. 6 futbolcu için 34.19 Milyon Euro harcıyan sarı kırmızılı takım, gönderdiği futbolculardan sadece 34.15 Milyon Euro bonservis geliri elde etti.

Muhabir: Hatice GÜREL