Dün sabah saatlerinde hayata gözlerini yuman TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu için Türkiye Voleybol Federasyonu’nun merkez binasında anma töreni gerçekleştirildi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, merhumun eşi Songül Göksu, kızları Rezzan Sale ve İldem Sevsay, ayrıca Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı ve merhumun yeğeni Murat Aksu ile spor dünyasından birçok kişi katıldı. Göksu için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından sırasıyla TVF eski Asbaşkanı Mehmet Çakmak, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, merhum Göksu’nun kızı Rezzan Göksu Sale, TVF Başkanı Mehmet akif Üstündağ ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Veli Ozan Çakır anma konuşması gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Göksu’nun naaşı cenaze arabasına nakledilerek defnedilmek üzere Gölbaşı Mezarlığı’na götürüldü.

M A Y 6574

“HAYATIMIN EN ZOR KONUŞMASI”

Göksu’nun cenaze töreninde konuşma gerçekleştiren TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, hayatının en zor konuşmasını gerçekleştirdiğini ifade ederek, “16 yılda bir gün yanımdan ayrılmayan dostum yok. Bu ülkede adam gibi adam olan dostum yok. Şu gördüğünüz her karışta izi olan dostum yok. Yol arkadaşım yok. Ailesinin, sevenlerin başı sağ olsun. Ama biz bu kadar emeği olan kendisi olmasa da kendisini yaşatmak zorundayız. Görevimiz de bu. Arkada bir salon yaptık. Açılışını yapmadık. Yapmak üzereyiz. Ama ilk turnuvayı kendisi başlattı kendisi son gününü bitiremedi. Ama o salonun adına isim ararken kendisine kısmet oldu. Yönetim kurulu arkadaşlarımın hemfikriyle yeni yaptığımız bir haftadır faaliyete geçen yeni salonun adı Ahmet Göksu Voleybol Salonu olacaktır. Ve böyle de anacağız ve yaşatacağız diye açıklıyorum” diye konuştu. 

Göksu için tören alanında bulunanlardan helallik isteyen Üstündağ, “Hepinizle bir teması vardı. Hepinizle bir ilişkisi vardı. Lütfen herkes hakkını helal etsin. Hayatta da o yaşadığı sürece de bu muhabbetlerde herkese hakkını helal eden bir adamdı. Sizlerde helal edin. Mekanı cennet olsun Allah cennette buluştursun diyorum” dedi.

M A Y 6487

“SADECE BENİM DEĞİL BİRÇOK KİŞİNİN BABASIYDI”

Cenaze töreninde duygularını dile getiren merhum Göksu’nun kızı Rezzan Göksu Sale, “Bir gün baban için bir kaç kelime konış deselerdi hiç bu anı hayal etmezdim. Onu çok seviyorum. Ben baba diyorum, ama biliyorum ki buradaki bir çok kişinin de babasıydı.Çok içten çok verici bir babaydı. Allah ondan razı olsun” dedi. Göksu’nun her daim vatanı için bulunduğu konumun en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Sale, “Çok şanslıyız ki bu özelliğini de bize geçirdi. Allah hepinizden razı olsun katıldığınız için. Hepinize teşekkür ederim. Seni çok seviyoruz baba. Hayattaki en değerli varlığımız yok şu anda” ifadelerini kullandı.

M A Y 6425

“BENİM İÇİN DAYIDAN ÇOK ÖTEYDİ”

Törende konuşma yapan Mili Paralimpik Komitesi Başkanı ve aynı zamanda merhum Göksu’nun yeğeni Mili Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, “Bazı görevler çok zordur. Bu da onlardan biri. O benim için sadece bir dayı değil dayıdan çok öteydi. Abim gibiydi. Çünkü evin en küçük çocuğu olunca ben de ilk torun olunca biz beraber büyüdük. Benim hayattaki en yakın arkadaşımdı. Ben hayatımdaki en yakın dostumu, sırdaşımı kaybettim” dedi. Merhum Göksu’nun fair play ve centilmenliği spor camiasına öğreten bir isim olduğunu ifade eden Aksu, “spor dünyasında çok az olarak bilinen ama sözü senet olan insanlardan biriydi. Onun için burada ne söylesek az. Diğer yarımı kaybettim. Bütün spor camiasının, ailemizin, hepimizin başı sağolsun. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

233 A0919

“SADECE İYİLİĞİNİ, DOSTLUĞUNU GÖRDÜK”

Cenaze töreninde basının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Öncelikle Allah rahmet eylesin başımız sağolsun. Ailesine, spor camiasına, Türkiye Voleybol Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine sabırlar diliyorum. Metanet ve kuvvet diliyorum. Çok zor bir süreç. Çok değerli bir insanı, spor adamını kaybettik. 6 sene boyunca sadece iyiliğini gördük, dostluğunu gördük. Başımız sıkıştığı zaman desteğini gördük. Yeri geldi o bize yol gösterdi yeri geldi biz ona danıştık. Ve konuşmalarda da ifade edildiği gibi son derece fair play ruhlu vicdanlı merhametli ve iyilik dolu bir insandı. İyi insanların azaldığı bu ülkede örnek gösterilecek bir spor adamıydı. Fair play ruhunun her geçen gün azaldığı Türk sporunda fair play için örnek gösterilecek bir insandı. Onun için hem ülke sporu genelinde hem de ülke voleybolu çok değerli, kıymetli bir dostumuzu, abimizi kaybettik. Başımız sağolsun” dedi.

TVF yerleşkesi içerisinde yeni yapılan voleybol salonuna merhum Göksu’nun adının verilmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koç, “Biraz evvel Sayın Başkan’ın da dediği gibi ismi yeni salonda yaşatılacak. İsim ararken ona nasip oldu dedik. Keşke ona nasip olmasaydı. Keşke hayatta olsaydı da başka bir isme verilseydi. Ama ismiyle yaşatılacağı bir spor salonuna verilecek. Bu acılı sürecin tek ilacı zaman. İnşallah bu acılı süreç tez zamanda geçer. Ama herkesin demin de ifade ettiği gibi kolay kolay unutulmayacak bir spor insanını kaybettik Allah rahmet eylesin” diye konuştu. 

M A Y 6613

“TÜRK SPORUNUN AHMET ABİSİNİ KAYBETTİK”

Cenaze töreninde konuşma yapan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Veli Ozan Çakır bugün konuşma yapmanın çok zor olduğunu ifade ederek, “Türk Sporunun Ahmet Abisi’ni kaybettik. Birkaç gün öncesine kadar yine aynı heyecanla ayakta, o enerjisiyle maçları seyrediyordu. Birlikte çok organizasyonda bulunduk. Beraber sporcularımızı alkışladık. Yenildiklerinde teselli ettik. Kazananlara ödüller verdik. Bizi her organizasyonda, her voleybol maçında güler yüzü ve yakın ilgisiyle karşıladı. Türk voleyboluna, Türk sporuna üstün hizmetlerde bulundu. Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın da taziyelerini hem tüm voleybol ve spor camiamıza hem de Ahmet Abimizin yakınlarına buradan iletmek istiyorum" dedi.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi