Tüm dünyada ziyaretçi rekorları kıran ünlü “Tutankhamun Çocuk Firavunun Hazineleri” sergisi Ankara’da büyük ilgi gördü. Panora AVM’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden sergi, 1 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 

60 yıldan uzun bir süredir dünyanın önemli metropollerini dolaşan ve 40 milyondan fazla ziyaretçiyle rekorlar kıran “Tutankhamun Çocuk Firavunun Hazineleri Sergisi” Ankara’da açıldığı ilk günden bugüne çocuklar, tarih severler ve aileler tarafından yoğun ilgi görüyor. 1 Nisan’da Ankara Panora AVM’de açılan sergiyi ilk 1 ayda yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

3 bin 300 yıl önce henüz 9 yaşında tahta geçen esrarengiz firavun Tutankhamun, trajik yaşam öyküsü, ünlü ölüm maskesi ve tabutu da dahil tümü som altından oluşan paha biçilemeyen eşyaları ve tam olarak çözülemeyen gizemleriyle 100 yıldır her yaştan milyonlarca insanın ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Mısır’daki Krallar Vadisi’nde keşfedilişinin 100. Yıl dönümünde Türkiye’de ilk kez İstanbul’da sergilenen ve şu anda Ankara’da yer alan “Tutankhamun Çocuk Firavunun Hazineleri Sergisi”, 20. Yüzyılın en önemli arkeolojik keşfi ve aynı zamanda tarihte keşfedilen en zengin ve en ilham verici antik kral hazinelerinden biri olarak görülüyor. Ankara’da son yılların en çok ilgi uyandıran kültür-sanat etkinliklerinden biri olan, özellikle tarih severler ve aileler tarafından yoğun ilgi gören sergi haftanın 7 günü açık ve 1 Haziran’a kadar ziyaret edilebiliyor.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI