Başkent ekibi Türk Telekom, EuroCup B Grubu 5. haftasında Ankara Spor Salonu’nda Valencia Basket’i ağırladı. Maç öncesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan'daki yerleşkesine yönelik terör saldırısı nedeniyle saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle başlasa da, Valencia Basket sert savunmasıyla Türk Telekom’u top kayıplarına zorladı. Dış atışlarda bulduğu isabetlerle farkı açan İspanyol ekibi, ilk çeyreği 27-17 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Türk Telekom, hücumda istediği performansı sergileyemezken, savunmada da Valencia’nın etkili oyununa engel olamadı. Devreye 58-32 Valencia üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyreğe karşılıklı üçlüklerle başlanırken, Türk Telekom hücumda daha etkin bir görüntü çizdi ancak savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Çeyrek, Valencia’nın 82-51’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyrekte Türk Telekom savunmasını toparlayıp rakibini top kayıplarına zorladı ve bulduğu sayılarla farkı bir nebze de olsa azalttı, ancak bu çaba mağlubiyeti önleyemedi. Maç, Valencia’nın 101-87’lik galibiyetiyle tamamlandı.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi