Türk Telekom ile Darüşşafaka Lassa, 2021 yılında hayatını kaybeden Eski Basketbol İl Koordinatörü ve Türk Telekom’un eski idari koordinatörlerinden Yalçın Efe anısına bu yıl 4. kez  düzenlenen basketbol turnuvasının 1. gün ilk maçında Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

İlk çeyreğe etkili başlayan Türk Telekom farkı ilk dakikalarda açtı. Çeyrek boyunca savunmasını sert tutan başkent ekibi, hücumlada bulduğu dış atış ve basket faullerle farkı giderek arttırdı ve ilk çeyreği 24-13’lük skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrekte savunmasını daha diri tutan Darüşşafaka Lassa, da ilk çeyreğe göre daha başarılı atışlarla farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ve ilk yarı 37-33’lük Türk Telekom üstünlüğü ile sonuçlandı.

Üçüncü çeyrekte Türk Telekom kaçtı, Darüşşafaka kovaladı. Karşılıklı sayılarla geçen çeyrek sonucunda fark 3 sayıya indi. Üçüncü çeyrek 62-59’luk Türk Telekom üstünlüğü ile bitti.

Son çeyrek adeta nefes kesti. Önce Darüşşafaka öne geçti, ardından Türk Telekom skor üstünlüğünü yakaladı. Maçta son sözü çeyreğin bitimine 1 saniye kala serbest atıştan dönen topu tamamlayan Omar Kamau Moore söyledi. Ve müsabakayı 71-70’lik skorla Darüşşafaka Lassa kazandı.

İzmir ekibi, yarın saat 16.30’da Yalovaspor Basketbol-Mersin BSK maçının kazananı ile turnuvanın final maçında karşı karşıya gelecek.

İLKAN KARAMAN UNUTULMADI

Maç öncesi Türk Telekom ve Darüşşafaka Lassa oyuncuları, Muğla'da karşıdan karşıya geçerken alkollü bir sürücünün çarpması sonucu 34 yaşında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu İlkan Karaman'ı anmak için hazırlanan pankartla sahaya çıktı. Ve Karaman'ın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi