TSKGV Genel Müdürü Bilal Topçu ve vakıf personeli, vakfın kuruluşunun 37'nci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Topçu başkanlığındaki heyet, aslanlı yoldan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Topçu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Topçu, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk. Büyük Türk milletinin desteğiyle var olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının 37'nci kuruluş yıl dönümünde huzurundayız. Vakfımız, kuruluş kanununa uygun olarak milli harp sanayisinin geliştirilmesi, yeni harp sanayi dallarının kurulması ve harp silah, araç ve gereçlerinin satın alınması suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılmasına katkı sağlamaya yönelik görevini sürdürmektedir. 37 yıl önce, büyük özveri ve gayretle kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, halkımızla tesis edilen gönül bağını güçlendirerek, yüce milletinden aldığı güç ve destekle bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Bu değerli destekler neticesinde vakıf bağlı ortaklıkları, kuruluşundan bugüne kadar büyük bir aşama kaydetmiş, Türk savunma sanayisinde lider, dünyada söz sahibi konuma ulaşmıştır. 37'nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlayan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, bağımsızlığımıza, teknolojik gelişimimize ve ülkemize katkı sunmaya, güçlü sorumluluk duygusu ve azimle çalışmaya devam edecektir. Zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı, vatanımız için toprağa düşen kahraman şehitlerimizi ve aynı ideal uğrunda kanlarını akıtan gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun."

"GÜÇLÜ TEKNOLOJİLER VE SAVUNMA SANAYİSİ ÜRÜNLERİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TSKGV Genel Müdürü Topçu ve vakıf çalışanları, Anıtkabir'deki törenin ardından ASELSAN'ın Gölbaşı'ndaki tesislerinde bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Topçu, vakfın kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını söyledi.

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle yeni bir reklam filmi de hazırladıklarını kaydeden Topçu, "Biz, büyük Türk milleti ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında manevi köprü kuran bir vakıfız. Buna vurgu yapan güzel bir video yayımladık ve kamuoyuyla paylaşmış olduk. Biz, ASELSAN'ımız, ROKETSAN'ımız, TUSAŞ'ımız, HAVELSAN'ımız ve vakıf bünyesinde bulunan 70'i aşkın iştirakimizle büyük bir portföyü yönetiyoruz. Türkiye'nin savunma sanayisine, vakfımız ve milletimizin gücüyle yeni ürünler, yeni envanterler kazandırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Yayımladıkları videoda da bunu vurguladıklarının altını çizen Topçu, şöyle devam etti:

"Bu hikayeyi şöyle anlattık, vakfımızın hikayesi, aziz Türk milletinin bağımsızlık aşkının, millete duyduğu sevginin ve bu yolda çalışmasının bir sonucu. İnovasyonla ve teknolojiyle harmanlanmış bir yolculuk olarak bunu ifade ettik. Bu yolculuğun mimarının milletimiz, teminatınınsa Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı olduğunu tüm milletimizle paylaşmış olduk. Vakıf bünyesindeki şirketlerimizle, Milli Savunma Bakanlığımız ve Savunma Sanayii Başkanlığımızın yönlendirmeleri ve öncülüğünde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, kardeş coğrafyalardaki dost ülkelerimize de güçlü teknolojiler ve savunma sanayisi ürünleri sunmaya devam edeceğiz."

Topçu, bugüne kadar vakfa bağışlarıyla destek olan vatandaşlara, vakıf bünyesinde çalışan personele de teşekkür ederek vakfın 37'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN VAKFA BAĞIŞ YAPILABİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı zamanda vakfın mütevelli heyeti başkanı olduğunu hatırlatan Topçu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile vakfın çok güçlü bir mütevelli heyeti ve yönetim kuruluna sahip olduğunu anlattı.

Topçu, bugüne kadar çok çeşitli kanallarla vakfa bağışlar yapıldığına değinerek, vakfın ve şirketlerin bu bağışlarla kurulduğunu ve bugünlere kadar geldiğini vurguladı.

Vakfın altyapısının da yenilendiğini söyleyen Topçu, "Artık Kızılay ve AFAD'dan sonra üçüncü kurum olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı da e-Devlet üzerinden bağış kabul ediyor. Yeni yaptığımız hediye kartlarımızla sevdiklerinize doğum günlerinden güzel günlerine kadar vakfımıza bağış yaparak onlara hediye kartlar da gönderebileceğiniz çok güzel altyapılar oluşturduk." ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI GÖRGÜN, TSK GÜÇLENDİRME VAKFININ 37. KURULUŞ YILINI KUTLADI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV), 37 yıldır milletin gücünü arkasına alarak ülkenin savunma sanayisinde destanlar yazdığını belirterek, "Yerli ve milli teknolojilerimizle her geçen gün daha güçlü, daha bağımsız bir Türkiye için çalışıyoruz ve biliyoruz ki bu azimle geleceği birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Görgün, TSKGV'nin 37 yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Vakfın, 37 yıldır milletin gücünü arkasına alarak ülkenin savunma sanayisinde destanlar yazdığına dikkati çeken Görgün, şunları kaydetti:

"Bu büyük yürüyüş, sadece savunma sanayisine değil, bir milletin özgürlüğe ve bağımsızlığa olan inancının bir simgesi. Yerli ve milli teknolojilerimizle her geçen gün daha güçlü, daha bağımsız bir Türkiye için çalışıyoruz ve biliyoruz ki bu azimle geleceği birlikte inşa edeceğiz. Bu kutlu yolculukta, yalnızca bugünü değil, yarının güvenliğini de sağlamak adına attığımız her adım, milletimizin desteğiyle, daha da anlam kazanıyor. Bizler, bu vatan için durmaksızın çalışırken, sizlerden aldığımız güçle yeniliklere ve başarılara imza atıyoruz. Birlikte başardık, başaracağız ve hep birlikte daha büyük hedeflere yürüyeceğiz."

Görgün, Vakfın 37. yılına özel hazırlanan filme de paylaşımında yer verdi.

Kaynak: AA