Ekonomi

Türk gıda firmaları SIAL Paris’te görücüye çıktı

ünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris her yıl; et ve süt ürünleri, market ürünleri, dondurulmuş gıdalar, alternatif biyogıda, deniz mahsulleri, içecek, catering ve atıştırmalık, meyve ve sebze, gıda işleme sektörlerinden firmalara ev sahipliği yapıyor. SIAL Paris’in etkinliğine katılan Türk gıda firmaları ürünlerini sergileme imkanı buldu.

Paris’te bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan SIAL Paris’in etkinliğine katılan Türk gıda firmaları ürünlerini sergileme imkanı buldu. Yerli firmalar arasında yerini alan Lezita, yeni piliç eti ürünlerinin yanı sıra uluslararası gıda markası olma vizyonu doğrultusunda geliştirdiği dondurulmuş patates, soğan halkası ve hazır yemek gibi lezzetlerini, 8 bine yakın gıda firmasına tanıtma imanı buldu. Yine Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Üyesi, Chef Seasons, herkes için daha iyi bir gelecek yaratma misyonu ile ödül alan Türk gıda ihracatçısı oldu.

Dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris her yıl; et ve süt ürünleri, market ürünleri, dondurulmuş gıdalar, alternatif biyogıda, deniz mahsulleri, içecek, catering ve atıştırmalık, meyve ve sebze, gıda işleme sektörlerinden firmalara ev sahipliği yapıyor. SIAL Paris 2024'te, 130 ülkeden 8 bine yakın firma stant açtı.

19-23 Ekim tarihleri arasında Paris’te düzenlenen fuarda, “Hayatın Lezzeti” mottosuyla geliştirdiği yenilikçi ürünlerini tanıtan Lezita’nın Genel Müdürü Mesut Ergül, “En son trendlerin ve yeniliklerin keşfedildiği organizasyonda, piliç eti kategorisindeki en yenilikçi ürünlerimizin yanında uluslararası gıda markası olma vizyonumuz doğrultusunda ürün portföyümüze eklediğimiz dondurulmuş patates, soğan halkası ve hazır yemek gibi lezzetlerimizi dünyanın dört bir yanından gelen 8 bine yakın gıda firmasıyla buluşturduk” dedi.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Üyesi, Chef Seasons, herkes için daha iyi bir gelecek yaratma misyonu ile ödül alan Türk gıda ihracatçısı oldu. Chef Seasons, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları, sorumlu tedarik yönetimi ve gezegene olumlu katkı sağlama taahhüdü ile öne çıkarak, SIAL Paris 2024’te Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) girişimleri kapsamında ödüle layık görüldü.

Chef Seasons CEO’su Burak Hucuptan ödülle ilgili “Bu prestijli ödül, sürdürülebilirlik, sorumlu tedarik ve hem insanlara hem de gezegenimize olumlu katkı sağlama taahhüdümüzün bir yansımasıdır. Büyümeye devam ederken, Ar-Ge çalışmalarımızla inovasyonun sınırlarını zorlamaya ve herkes için daha iyi bir gelecek yaratma misyonumuza bağlılığımızı sürdürüyoruz” değerlendirmesi yaptı.