Spor

Türk bisiklet tarihinde bir ilk: UCI hakemi oldu

Türk bisikletinin başarılı hakemlerinden Koray Cantez, 2023 yılında İtalya’da düzenlenen 2.2.U23 Giro Valle d’Aosta yarışında pratik sınavını başarılı olarak tamamlayan UCI Uluslararası Yol Bisikleti Hakemi oldu.

Muhammed Ali YAHŞİ

Bisiklet Hakemliği kariyerine 2009 yılında Aday Hakem olarak başlayan, 2010 yılında İl Hakemi, 2016 yılında ise Ulusal Hakem olan Cantez, UCI Yol Hakemliği kariyeri için 2019 yılında İtalya’da yapılan Elit Ulusal Hakem Kursu’nda ve 2022 yılında İsviçre UCI Merkezi’nde yapılan yazılı ve sözlü sınavlarını başarıyla tamamladı. 12-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen 2.2.U23 Giro Valle d’Aosta yarışında pratik sınavını da geçen Cantez, “UCI Uluslararası Yol Bisikleti Hakemi” olma hakkını kazanarak UCI yarışlarında ve organizasyonlarda ülkemizi temsil edecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) takviminde yer alan etaplı yol bisikleti yarışı 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ilk kez bir Türk Bisiklet Hakemi olarak UCI Hakemliğini üstlenen Cantez, TUR 2023 hakem panelinde de C2, C3 ve C4 hakemi olarak UCI Hakemleri arasında yer almakta. 

“TÜRK BİSİKLETİNİN GELİŞİMİNE DEĞER KATACAK”

Bisiklet Hakemi Koray Cantez’in UCI Hakemi olması hakkında görüşlerini bildiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu, Koray Cantez’in tüm sınavları başarıyla tamamlayarak UCI Yol Hakemi olması bizleri çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını ifade etti. Müftüoğlu, “Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Bisiklet Ailesi adına kendisini yürekten kutluyorum. Koray Cantez, ülkemizi, Türk Bisikletini UCI Yol Bisikleti Hakemi olarak pek çok uluslararası yarışta başarıyla temsil ederek uluslararası kariyer yapmak isteyen Hakemlerimize örnek olarak Türk bisikletinin gelişimine değer katacak” dedi