Bu yıl 57.’si oynanacak olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Kupası’nın sahibi, başkent derbisi ile belirlenecek. Gençlerbirliği ile Ankaragücü’nün saat 19.00’da Eryaman Stadı’nda kupaya ulaşmak için vereceği mücadele TRT Spor kanalından naklen yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl 18 Kasım’da oynanan kupa maçını Ankaragücü 2-0’lık skorla kazanarak kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.

ANKARAGÜCÜ ÜST ÜSTE 3’ÜNCÜ KEZ KUPAYI ALMAYI HEDEFLİYOR

Son iki sezondur TSYD Kupası’nı müzesine götürmeyi başaran Ankaragücü, yarın da rakibini geçerek üst üste 3’üncü kez gülen taraf olmayı hedefliyor.

2024-2025 Sezonu çalışmaları kapsamında 2 hazırlık maçına çıkan Sarı-lacivertliler, Kayserispor’u 3-1’le geçmiş, Samsunspor’la da 1-1 berabere kalmıştı.

GENÇLERBİRLİĞİ 3 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR

Son olarak 7 Ağustos 2021 tarihinde Ankaragücü’nü penaltılarla geçerek mutlu sona ulaşan Gençlerbirliği, 3 yıllık aranın ardından yeniden kupayı kazanan taraf olmayı istiyor.

Sezon öncesinde 2 hazırlık maçı yapan Kırmızı-karalar, Kosova ekibi Prishtina’nı 2-1 mağlup etmiş, Beşiktaş’a ise 2-0’lık skorla kaybetmişti.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ