Başkentin iki köklü takımı Ankaragücü ile Gençlerbirliği, TSYD Ankara Kupası maçında Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Tempolu başlayan ilk yarının 10. dakikasında Rodrigues’in soldan pasını alan Tolga, ceza sahası çizgisinin hemen üzerinden şutunu çekti ve Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi. 

Ankaragücü 14. dakikada ikinci gole yaklaştı. Efkan’ın uzaklardan şutunu kaleci son anda kornere çeldi. 

Sıcak hava sebebiyle hakem Alper Akarsu 25. dakikada oyuncuları su molasına gönderdi.

34. dakikada Bajic, ceza alanı içerisinde yerde kalarak penaltı bekledi. Ancak hakem Alper Akarsu devam kararı verdi.

Ankaragücü 2. golü 37. dakikada buldu. Efkan’ın pasında Kitsiou, sağdan ceza sahasına girdi ve çaprazdan sağ ayağıyla vurarak topu sol üst köşeden ağlarla buluşturdu.

43. dakikada Ankaragücü farkı 3’e çıkardı. Tolga’nın orta alandan sol kanata uzun pasında buluşan Efkan topun kontrolünü sağladı. Ve ceza alanına girerek kaleciyi geçti. Sağ ayağıyla topu boş kaleye gönderen Efkan skoru 3-0’a getirdi.

44. dakikada Gençlerbirliği kaleyi yokladı. Ensar’ın ceza sahası sol çaprazdan şutu yandan auta çıktı.

1 dakika ilave süre eklenen ilk yarıda başka önemli pozisyon olmadı. Ve ilk yarı 3-0 Ankaragücü üstünlüğü ile sonuçlandı.

Düşük tempo ile başlayan ikinci yarıda Ankaragücü, 54. dakikada Bassogog ile bulduğu golle farkı 4’e çıkardı. Efkan’rsn aldığı pasla yaklaşık 35 metreden şutunu çeken Bassogog, topu ağlarla buluşturdu ve maçta skor 4-0 oldu. 

59. dakikada Gençlerbirliği kaleyi yokladı. Etobo’nun ceza sahası yayı üzerinden vurduğu süt üstten auta çıktı.

70. dakikada Gençlerbirliği’nden Yatabare, savunmanın arkasına sarkarak topu ağlarla buluşturdu. Ancak pozisyon ofsayt olduğu için ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

77. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Yatabare’nin kazandığı top bir anda kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağladı ancak kaleci Ertaç gole izin vermedi.

88. dakikada Gençlerbirliği bir kez daha yüklendi. Beratcan’ın pasını alan Yatabare sol ayağı ile şutunu çekti ancak top az farkla auta çıktı.

Hakem maça ilave eklemedi ve bu skorla Ankaragücü 57. TSYD Ankara Kupası şampiyonu oldu.

Şampiyonluk kupasını Ankaragücü'nden Garry Rodrigues, TSYD Ankara Kupası’nı Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, TSYD Ankara Şubesi Başkan Vekili Recep Çınar ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın elinden aldı. 

Gençlerbirliği'nin ikincilik kupasını TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ali Said Kadıoğlu ve Mali İşler Sorumlusu Murat Gürgen takdim etti.

57. TSYD ANKARA KUPASI MAÇINDAN KARELER

Untitled 53Untitled 51Untitled 50Untitled 49Untitled 47Untitled 48Untitled 45Untitled 43Untitled 44Untitled 42Untitled 41Untitled 39Untitled 40

Untitled 59Untitled 58Untitled 57

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi