Erdoğan: 19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün sembolü olmuştur Erdoğan: 19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün sembolü olmuştur

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bu haftaki “Haftalık Değerlendirme Raporu”nu yayımladı. Toprak, raporda, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekildiği belirtilen para sayma görüntülerine ilişkin de değerlendirmede bulundu. Beş yıl öncesine ait video ile “siyasi şantaja” başvurulduğunu belirten Toprak, şunları kaydetti:

"İstanbul’da yasal ve legal CHP il binası alımına ait beş yıl önceki video ile kurgu üzerinden seçim öncesi siyasi şantaja başvuranlar siyasi kirlilikten en son söz edecek kişilerdir. 17-25 Aralık rüşvet operasyonlarında milyar dolarların ve davaların üzerini örten, siyasi ahlak yasasını reddeden bizzat bu iktidarın kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Binasının satın alınmasındaki alışveriş görüntülerinden yolsuzluk algısı yaratıp, siyasi nema sağlamayı umanların hevesleri boşunadır. Seçmen, her seçim öncesinde montaj şantaj videolarıyla siyasi rekabeti kirleten iktidarın bu seçimde de benzer yollara başvurmasının hesabını soracaktır."

‘AKBELEN KARARI OY KAYBETME KORKUSUNDAN’

Muğla’da bulunan Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılması kararının iptaline ilişkin de değerlendirmede bulunan Toprak, söz konusu kararın “oy kaybetme korkusuyla” alındığını savundu. Toprak, "İktidar, bu iptal kararını Akbelenli köylülerin uyarılarına hak verdiği için değil, oy kaybetme korkusuyla aldı. Tıpkı 2 günde değiştirdikleri karar gibi, seçimden 2 gün sonra yeni bir Cumhurbaşkanı kararıyla aynı 190 parseli tekrar kamulaştırıp iktidar müteahhitlerine verebilirler" dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU