Muhammed Ali YAHŞİ

Süper Lig’in üçüncü haftasında Türk Telekom Basketbol takımı, Çağdaş Bodrumspor’u ağırladı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı başkent temsilcisi 73-60’lık skorla kazandı. Türk Telekom, bu sezon ikinci galibiyetini aldı. Bodrumspor ise üst üste üçüncü kez yenilerek son sırada yer aldı. Maçın en skoreri Çağdaş Bodrumspor’dan 16 sayı ile Ahmet Düverioğlu olurken Türk Telekom’dan James Palmer takımına 15 sayılık katkı sağladı.

İlk çeyreğe Telekom  4-0’lık seri  ile başladı. Bu seriye Bodrum Spor, 4-0 ile yanıt verdi. Telekom’dan 4-0’lık bir seri daha yakalayınca skor 8-4’e geldi. Bu skorun ardından Bodrum’un boş hücumlarını sayı ile değerlendiren Telekom, maçta 5-0’lık bir seri daha yaptı. İlk çeyrekte 13-6’lık skorla TV molasına gidildi. TV molasının ardından karşılıklı basketler ilk çeyrekte devam etti ve ilk çeyrek 21-14 Telekom üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğe Bodrum,  4-0’lık seri ile başladı. Telekom, bu çeyrekte ilk sayısını faulden aldı. İkinci çeyreğin ilk dakikasından sonra temposunu arttıran Telekom, çeyreğin ikinci yarısına girilirken farkı 11’e kadar çıkarınca Bodrumspor mola almak zorunda kaldı. Molanın ardından Bodrumspor, 5 sayılık seri yakaladı. İkinci çeyrekte skor 33-27’ye gelince Telekom BU çeyrekteki ilk molasını aldı. Moladan sonra Bodrum'un boş döndüğü birçok hücumu sayıyla cezalandıran Telekom, farkı 13 sayıya çıkardı. İlk yarı 45-32’lik skorla geçildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte, Bodrumspor hücumda zorlanmaya devam etti. Boş geçen hücumlara sayı ile karşılık veren Telekom üçüncü çeyrekte farkı açtı. Bu Skor 60-43’e gelince Bodrumspor mola hakkını kullandı. Moladan sonra tek sayı Bodrumspor’un faul atışından geldi. Çeyrek sonucu 60-44.

Son çeyrekte Bodrum, Telekom’a göre daha çok sayı üretse de farkın kapanmasına engel olamadı.  Maç 70-63’lük skorla tamamlandı. 

Editör: Ezgi Bardakçı