Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş tarafından açılışa katılımları için gönderilen davetiyelerde muhalif medyanın önde gelen isimlerinin olduğu da öğrenildi.

Açılış öncesi Atatürk Anıtı’nda tören yapılacak. Ardından Numan Kurtulmuş başkanlığında Genel Kurul toplanacak. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’a hitap edecek.

Yeni dönem öncesi TBMM’de ciddi tadilat, bakım ve onarım işleri de yapıldı. TBMM kampüsünde hizmet binalarında, çevre düzenlemeleri, iktidar ve muhalefet kulisleri grup toplantısı salonları, milletvekili odaları, grup başkan ve başkan vekillerinin odaları, komisyon toplantı salonları, basın toplantısı salonu olmak üzere bütün oda ve salonların bakım işlemleri tamamlandı. TBMM Şeref Kapısı merdivenleri ile Dikmen Kapısı kısmında bulunan plaka tanıma sistemi ile trafik yoğunluğunun oluşmaması için misafir araç otoparkında düzenlemeler yapıldı.

Genel Kurul’da artık panik butonu var

Öte yandan TBMM Genel Kurul Salonu'na panik butonu yerleştirildi. Başkanlık Divanı'nın bulunduğu bölüme yerleştirilen buton ile görüşmeler sırasında rahatsızlanan milletvekillerine kısa sürede müdahale edilebilecek. Butona basılmasıyla birlikte sağlık görevlilerinin 1 dakika gibi kısa sürede salonda olması planlanıyor.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU