Osmanlı ve Türk-İslam mimarisinin örneklerinden kalem işi altın ve gümüş varak süslemeleriyle öne çıkan tescilli tarihi konak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) girişimiyle yaşayan kültür ve lezzet evine dönüştürüldü.
Teke yöresinin unutulmaya yüz tutan yemeklerinin pişirilip servis edildiği, haftanın dört günü Türk eğlence kültürü öğelerinden meddah, Hacivat-Karagöz sergilenen konakta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri derslerde öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyor.
Ziyaretçiler, erikli et, antik kavurma, sarma aşı, oğlak kebabı, tavuklu keşkek, patlıcan salatası, kuru domates ezmesi, taş oda salatası, koruk soslu keçi peynirli salata, pekmezli un helvası ve kabak tatlısı gibi lezzetleri tatma imkanı buluyor.
Yemeğin ardından konağın baş odasında MAKÜ'lü öğrencilerce Türk Eğlence Kültürü Dersi kapsamında sergilenen gösterileri izleyen konuklar, yemekleri ve kültürel öğeleri yakından tanıma fırsatı elde ediyor.