Ankara’da 1922 yılında inşa edilen ve Cumhuriyet dönemininin ilk yıllarını yansıtması bakımından önemli olan, fakat son yıllarda terk edilmiş ve harabe bir halde bulunan Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı müzeye dönüşecek. Başkentin ilk asansörlü ve kaloriferli binalarından olma özelliği de bulunan Nafiz Bey Apartmanı için çalışmalar, aslında 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi t(ABB) arafından başlatılmıştı. ABB’ye bağlı çalışan Ankara'nın Tarihini ve Kültürünü Araştırma Komisyonu, o dönem bir rapor hazırlamış Nafiz Bey Apartmanı’nın tarihinin araştırılarak Ankara'ya yeniden kazandırılması istenmişti. Ulus’ta bulunan Nafiz Bey Apartmanı’nın müze yapılması için çalışmalar başladı.

Gençlerbirliği'nden Etimesgut Belediyesi’ne hayırlı olsun ziyareti Gençlerbirliği'nden Etimesgut Belediyesi’ne hayırlı olsun ziyareti

Anadolu Ajansı’na konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, "Bu kent verilerine, Cumhuriyetin ilk dönem eserlerinden Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı'nı da eklemeliyiz. Burayı kent belleği müzesi olarak yaşatmalıyız. Buradan kurtuluştan kuruluşa bütün süreci her detayıyla göreceğimiz bir diyaloğu, bir süreci, bir belleği oluşturma arzusundayız. Bu binanın sahibi olan Erzurumlu Nafiz Bey aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında Kuvay-ı Milliye saflarında yer almış bütün servetini de Kurtuluş Savaşı ve milletimizin bağımsızlığı için harcamıştır" dedi.

Fotoğraf: AA

Muhabir: Merve Us Acıoğlu