Karadeniz'in İç Anadolu'ya bağlandığı güzergahta yer alan mahalle, restore edilen evleri, yöresel dokuması, havası ve kültürel dokusuyla insanlara şehrin stresinden uzak bir ortam sunuyor.

Tarihi mahallede tescilli 26 ev ve cami ile 4 de çeşme bulunuyor. Bunların yanı sıra mahallede 70'e yakın da eski yapı yer alıyor.

Tamzara'da adeta geçmişe kültürel bir yolculuk yapan ziyaretçiler, tarihi çeşmelerden akan soğuk sularda yüzlerini yıkayıp serinliyor.

Turistler, 1937'de Mustafa Kemal Atatürk'ün imzaladığı kararnameyle kooperatif kurularak üretilen Tamzara dokumasının hazırlandığı atölyede ürünleri inceleme fırsatı buluyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, AA muhabirine, Tamzara Mahallesi'ndeki tarihi yapıların yaklaşık 200 yıllık olduğunu söyledi.

Tamzara'nın özellikle yazın tercih edilen bir yer olduğunu belirten Şentürk, "Tamzara'nın coğrafi yapısı dolayısıyla havası ve suyu ilçedeki diğer mahallelere göre farklı. Tamzara inşallah ilerleyen yıllarda turizmde daha iyi noktalara gelecektir." dedi.

Kaynak: AA